Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Tudorel Butoi, despre cazul Raisei, fetiţa găsită moartă pe câmp în Dolj: "Atenţie la copiii care au acest comportament agresiv"

Tudorel Butoi, despre cazul Raisei, fetiţa găsită moartă pe câmp în Dolj: "Atenţie la copiii care au acest comportament agresiv"

Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a comentat la Antena 3 CNN, cazul Raisei, fetița de doi ani găsită moartă pe un câmp din Dolj. Acesta a descris semnele evidente ale copiilor sau adolescenților care ajung să comită fapte de violenţe.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2024   •   20:38

Întrebat ce crede că se poate ascunde în spatele acestei crime teribile, mai ales că principalul suspect în acest caz este verișorul de 15 ani al Raisei, care a fost audiat astăzi, Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a spus: 

"Se ascunde sărăcia, marasmul, condiția socio-economică precară a atâtor familii din această țară. Părinții plecați, copiii rămân sub o supraveghere nesigură pe care o vedem și ne este ilustrară de speța respectivă. Crește printre bunici, printre mătuși ș.a.m.d. Avem de-a face și ne va lămuri instituția medico-legală cu un dezechilibru pe care îl bănuiesc la acest nepot de 15-16 anișori. Se zice că ar avea niște disfuncționalități. Acest lucru îl va lămuri ancheta judiciară, fără discuție, că ne aflăm în faza încă cercetărilor in rem cu privire la fapte.

Dar dacă e vorba de un copil înspre adolescență care are disfuncționalități din astea, să știți că acești copii fac raptus agresiv foarte puternic. S-a enervat copilul, zicem noi. Raptusul agresiv este dincolo de capacitatea discernământului unui om normal. Şi atunci ce faci? Raptusul agresiv se acționează motor. Copilul pune mâna pe băț, pe scule, unelte, îl lovește pe celălalt, se autoflagelează și el în situații de genul acesta. Eu vă spun cum se manifestă criza. Lovește în stânga, în dreapta se lovește și pe el.

Aceste manifestări sunt evidente. Dar unde avem noi în dealurile Gorjului, acolo DGASPC, Direcție Generală de Asistență și Protecția Copilului. De aia spun că  suntem într-o zonă de pauperism de nedescris și vă uitați la oamenii aceștia, la eroii pe care îi intervievați. Plus că-s niște tovarăși cu alcoolul ce nu s-a dovedit, că dacă altceva n-au ce să facă, se pun pe băutură, care le ia mințile.

În opinia mea, ești părinte și ai grijă de sănătatea, educația și viața copilului tău până la vârsta de 16 ani. Asta e toată povestea. Eu cunosc realmente situațiile respective. Au plecat și întrebații ce fac, cum stau și culeg la mână căpșunile de dimineața până noaptea, cum dorm câte 40 într-o într-un stabiliment cu mănâncă pe ce apucă ș.a.m.d.

Nu vorbim de bombardierii care se duc ei să facă șmecherii prin străinătate. Oamenii ăștia muncesc foarte greu și acolo. Bine, dar asta e altă poveste. Povestea o poate asculta lumea politicului, ăștia care dau din ei numai gaze, că vor face, că vor trece, că vor, nu știu ce, să se ocupe și de oamenii ăștia amărâţi", a spus Tudorel Butoi, psiholog criminalist, la Antena 3 CNN. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Scrisoarea lăsată în vestiar de jucătorii naționalei, după meciul Euro 2024 cu Olanda
x close