Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Culisele summitului G7 dedicat Transporturilor. Adina Vălean, informaţii în premieră

Culisele summitului G7 dedicat Transporturilor. Adina Vălean, informaţii în premieră

Comisarul european Adina Vălean a vorbit, la Antena 3 CNN, despre culisele summitului G7 dedicat Transporturilor şi a oferit informaţii în premieră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2024   •   20:24

Potrivit Adinei Vălean, comisar european pentru Transporturi, unul dintre subiectele summitului este coordonarea mai bună pentru a lupta împotriva atacurilor persistente asupra rutelor de transport.

"Atacurile Houthi conduc la creșterea costurilor de transport pe rutele către Uniunea Europeană în mod substanțial, ceea ce înseamnă un lucru care ne afectează pe toți, inclusiv pe români, chiar dacă, să spunem, nu văd ei o legătură directă. Și asta este unul din subiecte. Cum facem să ne coordonăm mai bine pentru a lupta împotriva atacurilor persistente asupra rutelor de transport.

Marea Neagră este o altă rută de transport importantă, care este acum sufocată de conflictul din Ucraina. Deci, v-am dat două exemple.

Vreau să vă dau și unul pozitiv. Discutăm despre diversificarea rutelor de transport și despre cum facem să întărim coridorul mijlociu, ceea ce înseamnă conexiunea între Asia Centrală și Europa, prin țările din Caucaz, Marea Caspică.

Punct crucial pe Coridorul Mijlociu! Portul Constanţa, tot mai atractiv pentru traficul de mărfuri din Asia

Și vestea bună pentru noi este că partea de intrare a acestui coridor către Uniunea Europeană este portul Constanța, este România în principal. Vom avea, cel puțin în Uniunea Europeană, planuri destul de avansate în această direcție", a spus Adina Vălean, joi seară, în direct la Antena 3 CNN.

"Asta înseamnă investiții puternice și tot ce am investit până acum va folosi pe viitor, pentru că un astfel de coridor mijlociu va deservi vă dați seama câte regiuni și ce importanță economică va avea pentru întreaga Uniune Europeană", a explicat ea.

O altă chestiune pe care o discutăm este că infrastructura de transport este foarte scumpă, a precizat comisarul european pentru Transporturi la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: summit transporturi Adina Valean Summit G7
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close