Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Kira Rudik, parlamentar ucrainean, se alătură armatei pentru a apăra Kievul: "Este cel mai bun mod de a ne face datoria"

Kira Rudik, parlamentar ucrainean, se alătură armatei pentru a apăra Kievul: "Este cel mai bun mod de a ne face datoria"

În Ucraina, simpli cetățeni dar şi parlamentari în egală măsură pun mâna pe arme pentru a-şi apăra ţara. Iată ce povestește unul dintre aleșii poporului ucrainean care face pentru prima data antrenament cu arma pentru a se alătura armatei care apără Kievul.

Kira Rudik, parlamentar ucrainean, se alătură armatei pentru a apăra Kievul: "Este cel mai bun mod de a ne face datoria"
de Claudia Popovici    |    18 Mar 2022   •   19:52

"Aceasta este AKSU. Nu am atins aşa ceva niciodată până acum. Deci, acum e încărcat. Este grea, miroase a ulei şi a metal.

Odată ce înveți să tragi cu una, ştii să tragi cu toate. Noi le schimbăm în timpul antrenamentelor pentru a ne obişnui cu ele.

Facem încărcare-descărcare, încărcare-descărcare.apoi închidem ochii şi iar încărcare-descărcare.

Apoi facem "pe locuri, fiţi gata, foc, reîncărcare, pe locuri, fiţi gata, foc" şi câteodată trebuie să o facem de 100 de ori. Cred că fac progrese, nu ştiu.sper.

Am decis, ca membru ales al Parlamentului, că voi sta, oamenii vor sta să lupte. Este cel mai bun mod de a ne face datoria în ţara natală", spune Kira Rudik, parlamentar ucrainean.

"Toţi cei din Rusia sunt răspunzători pentru ce se întâmplă în Ucraina"

Întrebată despre spectacolul dat la Moscova pentru a sărbători 8 ani de la anexarea ilegală a Crimeei, Kira Rudik

"Cu toții ne amintim vremea când naziştii îl susțineau şi aplaudau pe Hitler. Ținând cont de propaganda şi Putin şi ce plantează el în mintea poporului rus arată că Rusia va fi un stat eșuat.

Abordarea că unii ruşi sunt buni şi alţii sunt răi este greșită. Toţi cei din Rusia sunt răspunzători pentru ce se întâmplă aici, toţi sunt răspunzători pentru ce fac soldații ruşi ţării mele astăzi. 

"Viețile oamenilor sunt distruse pentru că Putin are o agendă politică"

Am fost la o clădire lovită de rachetă. Sute de apartamente au fost distruse în câteva secunde fără niciun motiv.

Viețile oamenilor sunt distruse doar pentru că Putin a hotărât să ducă la capăt o agendă politică.

Ceea ce se întâmpla cu ţara mea este important pentru noi. Ne pregătim să luptăm, ne pregătim pentru acest asediu.

Încercăm să facem rost de apă şi mâncare. Ceea ce nu putem împiedica este bombardarea caselor. Rachetele cad din senin asupra caselor noastre şi avem nevoie de ajutor țarilor NATO pentru a împiedica uciderea oamenilor nevinovați", a mai spus Kira Rudik, parlamentar ucrainean.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kira Rudik parlamentar armament
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close