Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii România își dorește să numească Comisarul pentru Extindere. Rareş Bogdan: "Mai țintim Economia și Apărarea"

România își dorește să numească Comisarul pentru Extindere. Rareş Bogdan: "Mai țintim Economia și Apărarea"

După alegerile europarlamentare, încep negocierile pentru portofoliul de comisar european care va reveni României.

Rares Bogdan
Rareş Bogdan dezvăluie care sunt funcţiile ţintă pentru România în Parlamentul European
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iun 2024   •   21:29

Întrebat ce portofolii pot fi puse deoparte pentru România, având în vedere un posibil rezultat la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan a spus: 

"Eu personal vreau ca România să absoarbă cât mai mulți bani, să crească fondul de coeziune pentru România, să reușim să păstrăm minimul de 2,1 miliarde/an banii, subvenția directă pe agricultură și să creștem la un miliard de la 600 de milioane, banii pe investiții în agricultură, pe lângă subvenția-l pe agricultură.

Vrem așa: comisariatul pe extindere, pentru că cel mai mare vis și cea mai mare frumusețe pentru noi, ca români, care nu trebuie să-i uităm niciodată pe cei de peste Prut, ar fi ca în locul celui de-al 28-a lea stat care a plecat, UK din Uniunea Europeană, să vină micuțul nostru frate, micuța noastră soră de peste Prut, adică Republica Moldova. Acolo sunt și foarte multe fonduri în comisariatul pentru extindere. Nu avem încă persoane vizate nici în PNL, nici în PSD.

Comisariatul pe economie, o altă țintă pentru România. Avem, sigur, bătălia pentru comisariatul nou înființat și cu sprijinul României, care va fi vicepreședinte al comisiei pe apărare, unde ne batem cu prietenul și colegul meu Sikorski, fostul șef al delegației poloneze, actual ministru de externe", a spus Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan, despre Klaus Iohannis: "Este foarte bine poziționat"

Întrebat apoi ce poziţie poate ocupa Klaus Iohannis, preşedintele României, Rareş Bogdan a spus "că este foarte bine poziţionat în grup fiind omul cu cea mai mare experiență la nivelul grupului EPP 

Președintele României poate fi oricând pe poziția de președinte al consiliului. E bine poziționat chiar pe poziția de posibil președinte al comisiei, în cazul în care Macron continuă să se opună doamnei Ursula von der Leyen. Dar sperăm ca Emanuel Macron, care nu va mai avea decât 75 și nu 114 euro parlamentari pe grupul Renew, să nu poată bloca re-alegerea doamnei.

Noi avem din 27 de șefi de stații de guvern din consiliu. Populari europeni au 14, Socialiștii au cinci, Renew au patru, restul aparțin suveraniștilor, cum e doamna Meloni sau domnul Orban.

Klaus Iohannis e foarte bine poziționat în grup, e omul cu cea mai mare experiență la nivelul grupului EPP. Are o recunoaștere extrem de bună, iar pentru România ar fi un pariu câștigător și ar fi o recunoaștere a rolului României în regiunea Mării Negre, pe flancul estic al NATO și pe ceea ce înseamnă sprijinul pentru Ucraina în acești doi ani de zile de când România sprijină fără pași lateral tot ceea ce s-a întâmplat și mai ales sprijinul umanitar pentru Ucraina.

Comisariatul pe agricultură pe care România l-a mai avut prin Dacian Cioloș este unul extrem de interesant pentru noi, pentru că avem totuși 760.000 după Franța, Italia și Spania, avem cei mai mulți agricultori. Avem 760.000 de fermieri care trăiesc mai bine de jumătate din ei cu ajutorul banilor europeni", a spus Rareş Bogdan la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan alegeri europarlamentare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close