„Chiar din această noapte în zona montană înaltă la altitudini mai mari de 1.400 de metri ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, iar în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă. În același timp, mâine discutăm şi de intensificări ale vântului, în special, în Meridionali, unde rafalele de vânt de peste 60-70 de km pe oră vor determina spulberarea stratului de zăpadă depus.
Joi şi vineri, cele mai reci nopți şi dimineți din această lună
Din punct de vedere termic, de mâine vremea se va răci accentuat şi în partea de sud şi sud-est a ţării, acolo unde vorbim de temperaturi de sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, având în vedere că maximele se vor situa între 6 până la 13 grade Celsius. Miercuri dimineață vorbim de minime între -4 până la +4 grade. Joi şi vineri vorbim de cele mai reci nopți şi dimineți din această lună.
Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie
Este posibil să consemnăm în depresiunile din Transilvania, joi şi vineri valori de până la -10 grade Celsius. Inclusiv în Capitală sunt aşteptate valori negative -1, -2 grade, posibil mai coborâte în zona preorășenească.
În același timp, discutăm şi de o informare meteorologică valabilă până mâine seară la ora 20:00 care vizează cantități de precipitații moderate cantitativ în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vorbim de cantități care pot depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat 30-35 de litri pe metru pătrat. Din această noapte, la munte se va depune strat de zăpadă. Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în cadrul emisiunii În faţa naţiunii de la Antena 3.