Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Președintele PNL așteaptă lămuriri privind situația financiara și ilegalitățile semnalate despre averea lui Daniel Constantin

Președintele PNL așteaptă lămuriri privind situația financiara și ilegalitățile semnalate despre averea lui Daniel Constantin

daniel constantin nicolae ciuca
Daniel Constantin, membru PNL, stânga, Nicolae Ciucă, șeful partidului, dreapta. Sursa foto: Arhiva Antena 3 CNN
de M.L.    |    01 Oct 2024   •   22:13

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că nu va avea nicio temere în a lua decizii dure dacă pe listele pentru alegerile parlamentare apar nume implicate în scandaluri penale. Precizarea vine în contextul scandalului legat de liberalul Daniel Constantin, cel care nu poate explica mai multe neclarități din declarația sa de avere.

„Tot ceea ce ţine de infracţionalitate şi corupţie în mod aparte vor face parte din agenda mea. Ca atare, după cum aţi observat, filiala Teleorman nu a intrat în analiză. După ce avem toate datele clarificate vom introduce subiectul în analiza Biroului Politic Naţional şi acolo vom decide. Nu avem temere să luăm niciun fel de decizie atunci când vine vorba despre astfel de subiecte.”, a declarat Nicolae Ciucă.

„Pentru clarificarea e simplu. Adică domnul Daniel Constantin este evazionist, este evazionist. Dovezile au fost publicate și de Grupul de Investigații Politice și sunt publice, iar domnul Nicolae Ciucă, din câte știm, se declară apărătorul capitalului românesc, al oamenilor de afaceri cinstiți, al celor care își plătesc corect taxele la stat, fie că-s persoane fizice, fie juridice. Ca urmare, e greu de crezut care e ceva de clarificat în speța asta. Pe scurt, domnul Daniel Constantin are grave lucruri în declarația de avere. Agenția Națională de Integritate, care ar trebui să acționeze, nu acționează. Dacă Partidul Național Liberal nu va acționa nici el, atunci își încalcă doctrina pe care, repet, a menționat-o domnul Daniel Constantin. Folosește mașini și case care nu sunt pe numele său, ci sunt ascunse pe firme, adică eludând exact sensul transparenței declarațiilor de avere. Că de-aia au fost inventate declarațiile de avere, ca să vezi de ce bunuri se folosește un demnitar ajuns într-o funcție sau un ales, în cazul de față.”, a comentat realizatorul Antena 3 CNN, Adrian Ursu.

Reprezentantul PNL, Vlad Nistor, și-a împărtășit punctul de vedere, referitor la întreaga situație și poziția lui Nicolae Ciucă, în emisiunea În fața națiunii de la Antena 3 CNN.

„Eu am convingerea că președintele Partidului Național Liberal, domnul general Ciucă, va fi extrem de atent în momentul final în care domnia sa va semna aceste liste. Eu sunt convins că va face toate eforturile din lume, chiar dacă nu toată lumea va fi de acord cu ele, ca orice persoană cu suspiciuni penale grave să nu apară pe aceste liste.

În ceea ce îl privește pe domnul Daniel Constantin, am citit și eu investigația grupului condus de către domnul Ciuvică. Probabil că informațiile sunt adevărate, că n-au cum să nu fie adevărate. N-am auzit reacția lui Daniel Constantin și n-am văzut măcar o începere a unei urmăriri penale sau a unei investigații. Dar eu cred că Partidul Național Liberal și în acest caz și în toate celelalte va fi cât se poate de atent cu fiecare persoană care apare.

Noi n-avem listele finale aprobate și deci discutate și aprobate în Biroul Politic Național, așa încât e prematură o discuție. Cred că discuțiile ar trebui făcute în momentul în care aceste liste există.”, a declarat Vlad Nistor, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: PNL Nicolae Ciucă Daniel Constantin
Citește mai multe din În fața națiunii
» Vezi toate știrile din În fața națiunii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close