Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Părintele Calistrat face lumină în controversa din Săptămâna Mare. Când trebuie sărbătorit Paștele

Părintele Calistrat face lumină în controversa din Săptămâna Mare. Când trebuie sărbătorit Paștele

Părintele Calistrat Chifan a explicat când trebuie să fie sărbătorit Paștele, după ce Bahonschi și Papahagi au propus o altă dată.

New Project (9)
Părintele Calistrat face lumină în controversa din Săptămâna Mare. Când trebuie sărbătorit Paștele Sursa foto: Facebook | Enoriasii Părintelui Calistrat Chifan
de Ioana Mircea    |    13 Apr 2023   •   22:40

Părintele Calistrat Chifan a vorbit despre recenta dispută apărută în spațiul public cu privire la sărbătorirea Paștelui.

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi și profesorul Adrian Papahagi, au cerut duminică prin postări pe rețelele sociale ca Biserica Ortodoxă Română să celebreze Paștele odată cu catolicii și protestanții.

„De 2000 de ani, Biserica serbează Învierea. Până anul acesta, Paștele a fost calculat tot timpul după ce au stabilit Sfinții Părinți la Sinodul de la Niceea, unde s-a spus foarte clar că prima duminică după prima lună plină după echinocțiul de primăvară se sărbătorește Paștele. Întâi trebuie să fie Paștele Mozaic, iar apoi Paștele creștinilor. Restul sunt discuții inutile.

Citește și: Sărbătorile de Paşte vin cu temperaturi de vară | Unde vor fi 24 de grade | ANM anunţă prognoza meteo actualizată

Dacă timp de 1000 de ani am avut o singură Înviere și un singur Paște, acum pe care Paști îl apropiem de adevăr, pe cel de 2000 de ani, sau pe cel de 1000 de ani? Mergem ca la meci? Votăm dogmele? Votăm regulile în biserică? Acestea se fac prin descoperire în biserică, prin lucrare și sinodalitate. În toate sinoadele ecumenice s-a spus așa“, a spus părintele Calistrat Chifan.

×
Subiecte în articol: Părintele Calistrat
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close