Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Cum crede Nicușor Dan că se poate rezolva traficul infernal din București: ”E singura soluție care a mers în toate orașele occidentale”

Cum crede Nicușor Dan că se poate rezolva traficul infernal din București: ”E singura soluție care a mers în toate orașele occidentale”

Nicușor Dan, actualul primar general al Capitalei, a vorbit, în cadrul emisiunii ”În fața națiunii” de la Antena 3 CNN, despre soluțiile pe care le propune pentru rezolvarea traficului aglomerat din București.

BeFunky-collage (62)
Nicușor Dan, despre soluția pe care o propune pentru rezolvarea problemei legate de traficul aglomerat: ”Să încercăm să convingem oamenii să folosească transportul în comun”
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2024   •   21:25

Invitat în cadrul emisiunii ”În fața națiunii” de la Antena 3 CNN, Nicușor Dan, actualul primarul general al Capitalei, precum și candidatul independent în cursa pentru Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul emisiunii ”În fața națiunii”, despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Bucureștiul: traficul aglomerat.

”Trebuie să ne uităm de unde vine traficul ăsta”

Una dintre soluțiile pe care le propune este ca oamenii să folosească mijlocul de transport în comun.

Măsura a avut succes în alte orașe occidentale, potrivit edilului.

”În primul rând, trebuie să ne uităm de unde vine traficul ăsta. El vine dintr-o planificare urbană sau o dezvoltare urbană care a fost cu totul și cu totul defectuoasă timp de 20 de ani.

Dezvoltarea, dacă e să comparăm cartiere din București, dezvoltarea cea mai nefericită este în Pipera, pentru că oamenii au crezut că e aproape de aeroport și s-a dezvoltat fără niciun fel de știință. Acum, singura soluție este să încercăm să convingem oamenii să folosească transportul în comun.

E singura soluție care a mers în toate orașele occidentale, de mărimea Bucureștiului. Avem o creștere de 40%, eu sunt mulțumit.

Sunt 40% oameni care plătesc bilete la autobuz și au abonamente pe transportul public și, bineînțeles, că pe măsură ce vom cumpăra tramvaie și vom moderniza linia de tramvai  oamenii vor începe să folosească și mai mult transportul în comun”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close