Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii El este bărbatul care l-a împuşcat pe Robert Fico, în timpul unui eveniment public. Cum şi-a motivat gestul

El este bărbatul care l-a împuşcat pe Robert Fico, în timpul unui eveniment public. Cum şi-a motivat gestul

Premierul Slovaciei, Robert Fico, se află în stare gravă la spital, după ce un individ de 71 de ani l-a împușcat în momentul în care a trecut prin mulțime. Prins de poliţie, bărbatul şi-a motivat gestul extrem.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2024   •   21:35

Update 21:58: Juraj Cintula, atacatorul lui Robert Fico, a fost membru al unei grupări paramilitare Slovenski Branci, notează presa maghiară.  

Slovenski Branci a fost o organizaţie paramilitară neînregistrată care a activa în Slovacia din 2012. Organizaţia a colaborat cu filiala slovacă a Lupilor Nopţii, un club de motocicliști ruşi şi o organizaţie paramilitară neoficială a guvernului rus. Organizaţia avea aproximativ 200 membrii, iar pe 11 octombrie 2022 organizaţia a anunțat încetarea activităţilor sale, fără a prezenta motivul rezilierii.  

Care este starea de sănătate a lui Robert Fico

Potrivit presei slovace, Robert Fico are trei plăgi prin împușcare: două la braț și una la abdomen şi a fost operat de urgenţă.

Juraj Cintula, bărbatul în vârstă de 71 de ani, care l-a împuşcat în timpul unui eveniment public, a fost imobilizat la scurt timp de la incident.

Potrivit unui martor, individul l-ar fi chemat pe premier mai aproape, l-ar fi ademenit dând impresia că este un susținător al său, apoi a tras spre el cinci gloanțe. 

Ulterior, atacatorul şi-a motivat gestul afirmând că nu este de acord cu politicile guvernamentale.

"Mass-Media a fost lichidată, RTSV a fost atacată, mass-media a fost scoasă din funcţiune", spune bărbatul care l-a împuşcat pe premierul Slovaciei, Robert Fico.

Cine este atacatorul lui Robert Fico

Juraj Cintula a fost angajat al unei companii private de securitate si autorul unei colectii de poezii.

Paradoxal, în 2016, Cintula insusi a supraviețuit unei tentative de asasinat, când a fost atacat intr-un centru comercial din orașul Levice de un tânăr aflat în stare de ebrietate.

Fiul lui Cintula a declarat ca este şocat de cele întâmplate subliniind că tatăl sau avea permis de port-arma. 

Toate telefoanele mobile ale personalului medical unde a fost transportat Robert Fico au fost ridicate de autorități, toate informațiile fiind puse sub embargo.  

 

×
Subiecte în articol: Robert Fico Slovacia Juraj Cintula
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close