Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Marius Budăi, anunţ important de ultimă oră! Ce pensii se vor tăia şi de când

Marius Budăi, anunţ important de ultimă oră! Ce pensii se vor tăia şi de când

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit vineri, la Antena 3 CNN, despre ultima discuţie cu Comisia Europeană privind legea pensiilor speciale.

marius budai
Sursa foto: Marius Budai/Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iun 2023   •   21:14

"Este practic terminată această discuție. Mai avem un singur amendament posibil de a fi discutat, dar tot au dat ok pentru el. Chiar astăzi în video-call-ul comun pe care l-am avut cu Comisia Europeană, încheiat acum câteva minute, s-au apreciat pașii făcuți și Comisia și-a dat acordul pe ultimele trei amendamente pe care le-am discutat împreună", a spus ministrul.

Potrivit lui, aceste amendamente au fost trimise către comisia de muncă din Camera Deputaților.

"Am agreat cu Comisia Europeană o creștere etapizată a vârstei de pensionare.
Am agreat cu Comisia Europeană o creștere etapizată a perioadei de raportare în calcul a tuturor indemnizațiilor și pensiilor stabilite și plătite în baza unor legi speciale.

S-a exclus posibilitatea de a mai beneficia de perioade asimilate. Adică ori ai lucrat 25 de ani în sistem ori dacă nu nu beneficiezi de astfel de indemnizație sau pensii. S-au clarificat foarte multe aspecte", a mai spus Marius Budăi.

Impozitare pe un prag mai mic în legea pensiilor speciale

Până acum s-a propus un impozit de 30% ce depăşeşte salariul mediu brut pe economie cunoscut şi utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Ultima variantă agreată cu Comisia Europeană este cu 15%, dar cu un prag mai coborât şi anume la salariul mediu net, nu brut, a explicat ministrul Muncii, vineri, la Antena 3 CNN.

Întrebat de când se va aplica această lege a pensiilor speciale, ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că se va întâmpla după publicarea în Monitorul Oficial și după intrarea în vigoare.

"Noi în lege am pus ca să fie an fiscal de la 1 ianuarie și toate aceste aspecte vor fi clarificate pe tehnică legislativă luni în Comisia de muncă și va fi practic după publicarea în Monitorul Oficial și după intrarea în vigoare a legii", a declarat ministrul Marius Budăi.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi pensii pensii speciale
Citește mai multe din În fața națiunii
» Vezi toate știrile din În fața națiunii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close