Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Infrastructura "surpată" a României: drumuri și poduri, în reparații după inaugurare

Infrastructura "surpată" a României: drumuri și poduri, în reparații după inaugurare

De peste 30 de ani, guvernanții spun că vor să facă infrastructură în România. Dar de fiecare dată realizările au fost foarte mici sau deloc. Cu aproape 700 de km de autostradă, cu puțini kilometri de drum expres sau rapid, țara noastră rămâne în continuare cel mai prost stat european la acest capitol.

Infrastructura "surpată" a României: drumuri și poduri, în reparații după inaugurare
Infrastructura "surpată" a României: drumuri și poduri, în reparații după inaugurare Sursa foto: Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Sep 2023   •   16:01

Cea mai mare investiție de infrastructură din ultimii 30 de ani s-a desfăcut șurub cu șurub. Supranumit Golden Gate de România, a fost construit în cinci ani și a costat 500 de milioane de euro, majoritatea fonduri europene.

Cu toate acestea, atât ministrul Transporturilor, cât și reprezentanții Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere susțin că nu este niciun pericol pentru oamenii care trec prin zonă.

Pericol este și pe autostrada Sebeș-Turda. Jumătate din drum s-a surpat. Autostrada A10 face legătura între autostrada A1 și autostrada A3, pe traseul Sebeș-Turda și are o lungime de 70km.

Potrivit Eurostat, în România, infrastructura rutieră e cel mai puțin folosită pentru transporturile de marfă și, din păcate, drumurile de la noi au printre cele mai ridicate rate de deces la nivelul Uniunii Europene.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close