Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Avertismentul generalului Philip Breedlove, fost comandant NATO, despre planul Rusiei: "Putin vrea să fim îngrijoraţi, să cedăm, să capitulăm"

Avertismentul generalului Philip Breedlove, fost comandant NATO, despre planul Rusiei: "Putin vrea să fim îngrijoraţi, să cedăm, să capitulăm"

Generalul american Philip Breedlove, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa, dă un mesaj crucial despre România şi prezenţa militară americană la Marea Neagră. Mai mult, el a dezvăluit şi planul lui Vladimir Putin în ceea ce ne privește.

de Radu Tudor    |    27 Mai 2024   •   21:22

Fostul General NATO în Europa, Philip Breedlove, a vorbit, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Radu Tudor, la Forumul pentru Securitate în Marea Neagră și Balcani, despre evoluția conflictului din Ucraina în Marea Neagră.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Rusia va înainta în Ucraina şi ce se va întâmpla dacă Ucraina va deveni mai slabă în cadrul acestui conflict, fostul general NATO în Europa, Philip Breedlove a spus:

"Vedem că Rusia presează foarte mult în nord, dar aceste presiuni nu sunt ceea ce am numi înaintări tehnice pentru că sunt făcute cu mulţi oameni, iar Rusia pierde mulţi soldați în fiecare zi. În nord, de-a lungul graniței, la nod de Harkov, am văzut că au trecut cumva de prima linie de apărare.

Mi s-a spus şi mi s-a explicat că această linie de apărare nu era compusă din forţe armate ucrainene. Atunci când totul este doar un câmp minat sau nişte blocuri de beton ca apărare, acestea sunt eficiente dacă sunt dublate de focuri de armă.

Dar cred că Ucraina a ales să nu aibă arme ca să tragă în unele cazuri, din cauza capacității artileriei Rusiei. Deci înaintarea poate părea rapidă şi oarecum extremă, dar acum Rusia începe să se confrunte cu linii de apărare unde se va trage şi va fi din ce în ce mai greu cu fiecare zi pentru Rusia. Nici măcar nu pot să-mi imaginez că acest război va continua încă zece ani. Dar dacă se va întâmpla va deveni o povară. Şi cred că Putin asta vrea să ne facem griji. 

El vrea să ne convingă că poate face asta, pentru ca noi să cedăm, să capitulăm şi să dăm Rusiei ceea ce vrea. Eu cred că şi Rusia simte oboseala războiului. Şi dacă ar fi să credem cifrele pe care unii le vehiculează, oameni informați, care au fost în Ucraina, aceste cifre spun că Rusia ar fi pierdut 500.000 de vieţi omenești. Aceasta este o combinație a numărului celor uciși şi a numărului celor atât de grav răniţi, încât nu mai port lupta", a spus fostul General NATO în Europa, Philip Breedlove.

- Ce credeți că ar trebui să facem aici în România, împreună cu aliații noştri, pentru a ne întări capacitatea de reacţie şi apărare?

"Vin în România de multă vreme la baza din Mihail Kogălniceanu. Trebuie să vă spun că transformarea din ultimii 12 ani a militarilor români este fantastică. Toată lumea vorbește despre Articolul 5, pentru că asta este chestiunea importantă, dar pentru mine este mai important Articolul 3, care, în limbaj simplu, spune că apărarea începe de acasă.

Mai formal, articolul arată că orice naţiune trebuie să se pregătească pentru propria apărare şi să pregătească toate capacitățile de luptă care să se adauge celor ale aliaţilor, ale Alianţei. Cred că România este un exemplu pozitiv în acest sens. România s-a concentrat asupra investiției, asupra modernizării şi o face în mod constant", a mai spus fostul General NATO în Europa, Philip Breedlove, pentru Antena 3 CNN.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close