Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Imagini cu un templu antic, scufundat de 2.000 de ani, descoperit în adâncul Mării Mediterane

Imagini cu un templu antic, scufundat de 2.000 de ani, descoperit în adâncul Mării Mediterane

Claudia Popovici
1 minut de citit Publicat la 21:20 05 Mai 2023 Modificat la 21:20 05 Mai 2023
descoperire in adancul marii mediterane templu antic scufundat de 2 000 de ani
Imagini cu un templu antic, scufundat de 2.000 de ani, descoperit în adâncul Mării Mediterane Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN

Templul confirmă faptul că o uniune de triburi arabe a locuit pe coasta Italiei. Templul antic descoperit pe fundul Mării Mediterane de o echipă de arheologi din Napoli, este dedicat zeului Dusara. Potrivit experților, templul scufundat de 2.000 de ani a fost construit de așa-numiții nabateni, o uniune de triburi nomade arabe cunoscută încă din secolul IV înainte de Hristos.

Legătura templului anti cu nabateenii e confirmată, spun specialiștii, de prezența a 2-a altare romane de marmură, semn că templul a fost construit în perioada în care această comunitate trăia sub controlul Imperiului Roman.

Potrivit istoricilor, regatul Nabatean stabilise o bază de operațiuni pe coasta italiană, iar noua descoperire a arheologilor atestă că nabateenii au trăit în orașul antic Puteoli, oraș care acum este scufundat în largul unei coaste din centrul Italiei.

De altfel, Puteoli ar fi fost cel mai mare port comercial din Marea Mediterană, tocmai datorită nabateenilor, care l-au transformat într-o locație atractivă pentru schimburi comerciale. Poporul nabatean, cunoscut pentru rezistența sa timp de 1.000 de ani, a fost în cele din urmă cucerit de împăratul roman Traian în anul 160 după Hristos. Acesta a anexat toate pământurile regatului nabatean.

Citeşte şi: Imagini rare cu masculi de viperă cu corn în Parcul Național Defileul Jiului | Avertismentul specialiştilor

×
x close