Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Angel Tîlvăr: România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americii

Angel Tîlvăr: România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americii

România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americii, afirmă ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, după întâlnirile avute la Washington.

Angel Tîlvăr: România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americii
Sursa foto: Agerpres
31 Mar 2023   •   20:15

"România rămâne un aliat de încredere al Statelor Unite ale Americii. În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut, la Washington, cu președinții comisiilor Forțelor Armate din Senat și Camera Reprezentanților, senatorul Jack Reed, respectiv congresmanul Mike Rogers, am mulțumit pentru angajamentul consistent al forțelor SUA dislocate în țara noastră, în scopul consolidării securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic, o dovadă clară a Parteneriatului strategic solid româno-american", a transmis Angel Tîlvăr.

El afirmă că România apreciează eforturile administrației SUA pentru elaborarea unei Strategii de securitate pentru Marea Neagră.

"De aceea este importantă validarea, de către Congres, în perioada următoare, a propunerii legislative în acest sens", încheie Angel Tîlvăr.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 401. Kremlinul exclude un armistițiu în Ucraina, propus de cel mai apropiat aliat al Moscovei

Vizita oficialului român marchează celebrarea a 30 de ani de la semnarea parteneriatului dintre Forțele Armate Române și Garda Națională a Statului Alabama. 

Parteneriatul strategic dintre România și SUA a fost lansat pe 11 iulie 1997, cu prilejul vizitei la București a liderului de la Casa Albă, Bill Clinton, și de atunci reprezintă un reper esenţial al politicii externe a României.
 

×
Subiecte în articol: Angel Tîlvăr
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close