Reţetă şubă pas cu pas. Reţeta pe stil vechi din Basarabia a Lidiei Fecioru
Ingrediente şubă reţeta pe stil vechi din Basarabia a Lidiei Fecioru
- 4 cartofi mari
- 2 morcovi
- 2 fire ceapă verde
- 3 fire pătrunjel
- 2 ardei roșii
- 2 bucăţi de pastramă afumată
- Şprot conserve
- Icre somon
- Maioneză
- Sare și piper
Mod de preparare şubă, reţeta pe stil vechi din Basarabia a Lidiei Fecioru
› Vezi galeria foto ‹
Într-un bol se răzuiesc cartofii și morcovii. Peste ei se asează un strat subțire de maioneză. Se repeta procedura cu încă un strat. Apoi se asează bucățile de peşte filetat. Strat de cartofi și morcovi și apoi maioneza. La suprafață, se adaugă ceapa verde, ardeiul gras roșu. Bolul se răsuceşte pentru a păstra forma. Se ornează cu maioneza, mărar, șprot conserva și icre de știucă.