Ştefan Lungu a gătit alături de Mihai Sturzu în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2. Cei doi au gătit storceac, o reţetă mult îndrăgită de către actualul pilot.
Storceac, reţeta lui Mihai Sturzu în ediţia 17 "Gătit la costum", sezonul 2
Ingrediente
- Un cap de peste ( ceva mai gras)
- Un file de somon
- 100 gr creveţi
- 250 gr calamar sau caracatiţă
- 150 gr scoici
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 ardei graşi
- 1 căpăţână de usturoi
- 200 ml borş acru
- 200 ml smântână lichidă
- 3 cartofi
- O legătură de pătrunjel
- O legătură de pătrunjel
- 2 linguri boia dulce
- 3 linguri sare
- Piper verde boabe
- 20 gr ghimbir proaspat
- Ierburi de Provance
- 2 lămâi
- O lingură de ulei
Mod de preparare
Se căleşte ceapa şi apoi se adaugă morcovul şi restul de rădăcinoase. Usturoiul se taie mărunt. Bucăţile de peşte se taie cuburi şi se călesc puţin. În 600 ml apă, fierbem cartofii şi bucăţile de peşte le adaugăm peste călitură. După ce compoziţia a fiert, adaugăm ardeiul gras, creveţii traşi la tigaie, borşul, smântâna, verdeţurile şi condimentele. Dacă vrem ca ciorba să fie mai acră adăugăm şi lămâie, iar dacă o vrem picantă se pot adăuga şi fulgi de ardei iute.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.