Invitatul special din ediția 12 "Gătit la costum" a venit cu propria rețetă, pe care o consideră numai bună pentru masa de sărbători, dar și după.
Știm cu toții că între Crăciun și Revelion obișnuim să mâncăm de toate. Nici nu mai contează la ce oră, doar e sărbătoare. Cu toate astea, kilogramele în plus se văd cu ochiul liber și nu ne iartă pe niciunul dintre noi, indiferent de cât de bune ne sunt arderile metabolice.
Până la urmă, cine ar putea rezista unei porți de sarmale cu smântână și ceva șunculiță deasupra, pregătite de mama sau bunica? Ca să nu mai spunem și despre cozonacul cu nucă și cacao sau rahat, pe care parcă l-ai mânca dimineața, la prânz și seara.
Așa că, mult îndrăgita artistă Monica Anghel a pășit în bucătăria "Gătit la costum" cu o rețetă de salată, care se pregătește extrem de ușor. Dacă ai toate ingredientele la îndemână, în nici 30 de minute, rețeta este gata și numai bună de servit.
Salata Monicăi Anghel este compusă din ingrediente de bază, care se regăsesc în orice frigider. Ce a făcut cu adevărat diferența a fost cașcavalul din lapte de vacă, pe care gazda emisiunii l-a adus chiar din Maramu'. Așa, salata Monicăi a ieșit mult mai gustoasă și sățioasă.
Ca de fiecare dată, Ștefan și-a așteptat invitata într-o curățenie lună. Nu de alta, dar Monica este foarte atentă la detalii. Ștefan a folosit lavetele din fibre de bambus de la Sano, dar și buretele pentru multi-suprafețe, pe care îl folosește ori de câte ori pregătește rețetele copilăriei invitaților speciali.
Ceea ce poate nu se știa despre Monica Anghel, este că aceasta iubește icrele. Ștefan și-a făcut lecțiile din timp și a așteptat-o pe aceasta cu icre și pâine de casă coaptă în cuptor. Pentru ca coaja pâinii să nu iasă tare și să se ardă, gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit hârtia de copt de la Sano, fabricată din 100% celuloză.
Rețetă salata Monicăi Anghel. Ingrediente și mod de preparare
Iată rețeta de salată a Monicăi Anghel, pe care aceasta a pregătit-o împreună cu Ștefan Lungu, în ediția 12 "Gătit la costum".
Ingrediente
- salată verde
- 2 ouă fierte
- 3 roșii
- 1 ardei roșu
- 1 ardei galben
- 1 ceapă verde
- 1 ceapă roșie
- 1 castravete
- ulei măsline
- lămaie
- sare
- cașcaval de vacă / branză de vacă
Mod de preparare
Legumele se taie cubulețe și se amestecă într-un bol din sticlă. Deasupra se pune zeama de lămâie și uleiul, apoi se amestecă. Pentru un plus de savoare de adaugă cașcaval de vacă sau brânză de vacă. Rețeta este ideală pentru masa de prânz sau cină.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.