Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Ardei umpluţi în pită cu sos şi brânză de burduf, reţetă pas cu pas

Ardei umpluţi în pită cu sos şi brânză de burduf, reţetă pas cu pas

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 18:19 08 Noi 2021 Modificat la 18:19 08 Noi 2021
reteta gatit la costum
Ardei umpluti cin pita cu sos si branza de burduf Sursa foto: Antena 3

Rețetă pas cu pas ardei umpluți în pită cu sos și brânză de burduf, ediție 4 "Gătit la costum"

Ingrediente pită

  • 1 kg făină 000
  • 25 g drojdie
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 500 ml apă

Ingrediente ardei umpluți

  • 500 g carne de vită tocată
  • 500 g carne de porc mai grasă, tocată
  • 100 g orez bob lung
  • 3 cepe
  • 100 g ciuperci tocate mărunt
  • 100g dovlecel tocat mărunt
  • mărar
  • un ou
  • un cățel de usturoi
  • sare
  • piper
  • grăsime animală, sau vegetală
  • cimbru
  • Sos de roșii ușor picant  250 ml
  • Sos de roșii dulce 250 ml
  • Apa, din ochi
  • o foaie de dafin
  • 12 ardei grași
  • 100 gr brânză de burduf

Mod de preparare ardei umpluți în pită cu sos și brânză de burduf

Într-un bol se dizolvă drojdia cu puțină apă călduță. Se adaugă o linguriță de zahăr și ceva făină, până se formează o pastă. Se lasă la crescut pentru circa 15 minute. Între timp, se frământă făina cu apa, apoi se adaugă drojdia crescută. Întreaga compoziție se frământă în robotul de bucătărie aproximativ 15 minute. Secretul lui Ștefan pentru o pită pufoasă: După ce aluatul s-a frământat, se lasă să se liniștească în jur de 120 de minute.

Pregătirea compoziției pentru ardei este foarte simplă. Se taie legumele foarte mărunt și se pune orezul la fiert. Ștefan călește legumele cu untură de rață pentru un plus de savoare, dar se poate folosi și grăsime vegetală. Compoziția de orez cu legume și ceva sos de roșii se amestecă cu ajutorul oului și a cărnii. Se condimentează după gust și se adaugă mărarul și cimbrul. Ardei se umplu cu compoziția rezultată și apoi se pun pe foc. După ce fierb cam 35-40 de minute, ardeiul se pune în pită. Se adaugă brânza de burduf și sosul rămas în oală. Se bagă la cuptor pentru 10 minute.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă și duminică, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
x close