Răzvan Popescu a fost invitat special în prima ediţie a sezonului 3 "Gătit la costum". Provocarea culinară pe care a primit-o Ştefan a fost interpretarea reţetei de chifteluţe marinate cu piure de cartofi, reţetă pe care realizatorul radio o îndrăgeşte foarte mult.
Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.
Răzvan Popescu, invitat special în prima ediţie a sezonului 3 "Gătit la costum"
Răzvan Popescu este una dintre cele mai cunoscute voci de radio din România. Cu toate acestea, puţini sunt însă cei care ştiu că în spatele celebrităţii tale se află multă pasiune, dăruire, dar şi multe ore petrecute în studio. "
"La 17 ani am început să lucrez în Radio. Eram în prima săptămână de vancaţă şi eram mare fan Radio Contact. Cunoşteam vocea fiecărui prezentator, de la Gabriela Firea, la Raluca Moianu sau Liana Stanciuc. Dacă îi vedeam pe stradă, îi cunoşteam după voce. Mi-am dat seama că nu am nicio şansă la Radio Contact la 17 ani.", a povestit Răzvan.
Realizatorul a mai povestit şi cum este să lucreze cu Mircea Badea. "Omul Mircea Badea nu are nicio legătură cu Mircea Badea de la TV. Este un om pe care dacă îl ai în anturajul tău, Îi mulţumeşti lui Dumnezeu că-l ai. Chiar mă deranjează valul de hate la adresa lui. Nu e corect faţă de el. Este unul dintre cei mai oameni dintre toţi. Nu are nimic din ipocrizia pe care o au alţii la TV."
Întrebat despre artistul din industria muzicală care nu este precum pare, Răzvan a mărturisit că Vali Vijelie face parte din categoria celor care l-au surprins într-un mod plăcut.
"La capitolul surprize plăcute îl admir mult ca om şi artist pe Vali Vijelie. Ştiu că vor da cu pietre în mine iubitorii de artă şi pictură contemporană.", a mai spus Răzvan Popescu.
Chifteluţe marinate şi piure de cartofi, reţeta lui Răzvan Popescu
Ingrediente
- carne tocată 400 grame;
- 2 cepe;
- un căţel de usturoi;
- 250 ml sos de roşii;
- 200 ml pasta de roşii de casă;
- ardei gras;
- boia dulce;
- sare şi piper;
- 45 gr brânză rasă;
- 50 gr pesmet;
- cimbru verde;
- ierburi de Provance;
- pătrunjel;
- un ou;
- 100 gr făină;
- ulei de măsline 2 linguri;
Mod de preparare
Compoziţia pentru chifteluţe se face extrem de uşor. Pentru patru porţii se vor folosi 400 de grame de carne tocată de vită. Peste carne se sparge un ou şi se adaugă toate ingredientele. Se formează biluţe şi se trec prin făină. Se prăjesc chifteluţele până când se formează o crustă, apoi se adaugă în sos.
Pentru sos - Se căleşte ceapa în două linguri de ulei vegetal. Se adaugă ardeiul copt, sosul de roşii şi se presară făină, astfel încât sosul să fie mai gros. Pentru piure se vor fierbe 6 cartofi, peste care se va pune unt şi două linguri de ulei încins.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.