Rețetă pas cu pas pui la cuptor cu piure şi sos de vişine. Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente pui la cuptor cu piure şi sos de vişine
- un pui de țară de preferat
- condiment pentru pui, poate fi adăugată o ceapă cu coajă pentru gust și ceva usturoi
- 300 g cartofi fierți
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- sare
Sos de vișine
- 250-300 de grame de vișine fără sâmburi, proaspete, congelate sau din compot (altfel cerem ajutorul soțului Alinei Pușcaș)
- 250 de ml de supă de legume
- 30 de grame de unt
- 30 de grame de făină
- zahar și sare dupa gust
Mod de preparare pui la cuptor cu piure şi sos de vişine
Se pune într-o tavă puiul uns bine cu ceva grăsime de rață și împănat cu unt și ierburi. Se aruncă ceva sare și piepr și cimbru verde. Pentru un plus de savoare se poate adăuga și ceapă cu tot cu coajă. Între timp, se pregătește piureul din cartofi bine fierți cu unt, lapte și sare.
Pentru sosul de vișine, se topește într-o cratiță untul. Se adaugă făina, apoi supa de legume. După ce a fiert puțin, se adaugă și vișinele și se amestecă până când se obține un sos cu textură fluidă și roz.