Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Jumere cu ou frământat, reţeta ediţiei 15 "Gătit la costum", sezonul 2 | Paul Ipate a adus gustul autentic românesc în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Acolo mă trage inima"

Jumere cu ou frământat, reţeta ediţiei 15 "Gătit la costum", sezonul 2 | Paul Ipate a adus gustul autentic românesc în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Acolo mă trage inima"

Georgiana Adam
2 minute de citit Publicat la 14:00 13 Aug 2022 Modificat la 14:00 13 Aug 2022
paul ipate gust autentic romanesc bucatarie gatit la costum
Jumere cu ou frământat, reţeta ediţiei 15 "Gătit la costum", sezonul 2 | Paul Ipate a adus gustul autentic românesc în bucătăria lui Ştefan Lungu: "Acolo mă trage inima" Sursa foto: Antena 3

Cea de-a 15 ediţie "Gătit la costum", sezonul 2, l-a avut ca invitat special pe actorul Paul Ipate. Actorul a adus în bucătăria lui Ştefan Lungu un preparat autentic românesc, jumări cu ou frământat şi mămăligă.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Paul Ipate, invitat special în ediţia 15 "Gătit la costum", sezonul 2

În cea de-a 15 ediţie "Gătit la costum", sezonul 2, gazda emisiunii a gătit alături de actoul Paul Ipate. Preparatul copilăriei a fost unul autentic românesc, cu gust ca pe vremea bunicii.

Mare parte din copilărie şi-a petrecut-o în Moldova, la Roman, dar cele mai frumoase amintiri le-a trăit în cartierul Berceni. "Copilăria mea a fost împărţită în două. Am crescut în Moldova, la Roman, iar o altă parte în Berceni. E un alt tip de lume. Sunt mult mai ataşat de Moldova, pentru că acolo mă trage sufletul, dar multe poveşti faine şi lecţii de viaţă le-am trăit în Berceni.", a mărturisit actorul.

Printre preparatele copilăriei pe care Paul nu le poate uita sunt jumările cu ou zdrobit peste, mămăliguţă cu brânză de la stână, dar şi cartofii prăjiţi în untură. Cu toate acestea, sandwich-ul cu parizer şi muştar este preparatul în faţa căruia nu poate rezista. 

"Nu pot să-i rezist nici astăzi sandwich-ului cu parizer şi muştar. Ştii cum? Jumătate de franzelă desfăcută, trântite acolo două, trei bucăţi de parizer şi muştar.", a mai spus Paul.

Jumări cu ou frământat, reţeta lui Paul Ipate

Ingrediente

  • Carne de porc grasă;
  • Grăsime de porc;
  • Usturoi;
  • Boia dulce;
  • Sare;
  • Piper boabe;
  • Cimbru verde.

Mod de preparare jumări cu ou frământat, reţeta lui Paul Ipate în ediţia 15 "Gătit la costum", sezonul 2

Pentru început, carnea se taie în bucăţi mari. Se lasă la călit până când se topeşte o parte din untură. Se condimentează cu piper, cimbru, boia, dar şi usturoi gust. Aceste jumări delicioase cu ou frământat se pot servi alături de o porţie zdravănă de mămăligă.

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
x close