Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Papanași moldovenești, rețeta Simonei Gherghe în ediția 10 "Gătit la costum", sezonul 2. Un desert care te duce cu gândul acasă

Papanași moldovenești, rețeta Simonei Gherghe în ediția 10 "Gătit la costum", sezonul 2. Un desert care te duce cu gândul acasă

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:15 09 Iul 2022 Modificat la 14:15 09 Iul 2022
jfdhpapanasi moldovenesti reteta simonei gherghe editia 10 gatit la costum sezonul 2
Papanași moldovenești, rețeta Simonei Gherghe în ediția 10 "Gătit la costum", sezonul 2. Un desert care te duce cu gândul acasă Sursa foto: Antena 3

Rețetă papanași moldovenești 

Ingrediente

  • 500 gr făină;
  • 2 ouă;
  • 80 gr zahăr tos;
  • Un plic de zahăr vanilinat;
  • O linguriță de praf de copt;
  • O lingurița de sare;
  • Coajă de lămâie rasă;
  • Aromă de vanilie;
  • 300 gr brânză dulce de vacă;

Mod de preparare

Se amesteca cele două ouă cu zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă făina, praful de copt, coaja de la lămâie, aroma și brânza. Se frământă sau se mixează până când compoziția devine omogenă și elestică. În caz de necesitate se mai adaugă făină. Se întinde o foaie subțire, se taie forme cu un pahar și se prăjesc în ulei încins, dar nu în baie de ulei.

×
x close