Musaca de cartofi cu carne de vită ca în copilărie. Reţetă pas cu pas
Ingrediente musaca de cartofi cu carne de vită
- 3 linguri de grăsime de raţă;
- 2 cepe;
- 500 g carne de vită tocată;
- sare;
- 5 cartofi tăiaţi felii;
- 200 g smântână;
- 200 g cascaval afumat;
- 200 g brânză veche;
- boia afumată;
- piper;
- 250 ml suc de roşii;
- 2 morcovi;
- pătrunjel;
- verdeţuri;
- 2 ouă.
Mod de preparare musaca de cartofi cu carne de vită
› Vezi galeria foto ‹
Se căleşte ceapa, apoi se pun legumele şi sosul de roşii. Separat se fierb cartofii feliaţi. Compoziţia călită se amestecă cu carnea de vită tocată, ouăle şi pasta de roşii.
Se condimentează bine şi se adaugă verdeţurile pentru savoare. Într-o oală dreptunghiulară se aşează cartofii, iar apoi se adaugă brânza. Se adaugă şi compoziţia călită. Se repetă procedura, apoi se adaugă tava în cuptor, pentru 45 de minute, la 180 de grade.
Preparatul se serveşte cu smântână rece şi grasă.