Mâncarea de spanac cu şuncă şi cârnaţi a fost reţeta copilăriei lui Florin Petrescu, binecunoscut pentru rolul pe care l-a avut în serialul de comedie "Vacanţa Mare".
Mâncare de spanac cu şuncă şi cârnaţi
Ingrediente
- Spanac îngheţat ( o punga)
- 200 gr bacon
- 2 cepe
- jumatăte de cârnat ardelenesc uşor picant şi afumat
- 200 ml suc de roşii
- Suc de la o lămâie
- O lingură de făină
- O linguriţă de boia
- O linguriţă de ierburi de Provance
- 3 caţei de usturoi
Mod de preparare
Se căleşte ceapa şi usturoiul. Se adaugă baconul şi cârnatul afumat. După ce carnea a prins o culoare arămie, se adaugă şi sosul de roşii, ierburile uscate, boiaua şi sucul de lămâie. Dacă este prea omogen punem un pahar cu apă. Adăugăm spanacul îngheţat şi lăsăm să fiarbă. Presărăm sare şi piper după gust.