Rețetă pas cu pas Ile flottante/ Lapte de pasăre. Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente Ile flottante/ Lapte de pasăre
- 100 g zahăr alb tos
- 100 g zăhar pudră
- 100 g zăhar brun
- 100 g fulgi de migdale
- 8 albușuri
- 8 galbenușuri
- 1 păstaie de vanilie
- 1 litru lapte
- 1 lingură oțet
- un praf amidon
Mod de preparare flottante/ Lapte de pasăre
Se bat bine cele 8 albușuri, fără şalaze. Când aceasta au devenit spumă, adaugăm zahărul pudră treptat și amidonul. Într-o tigaie se amestecă zahărul pe care îl caramelizăm cu fulgii de migdale, până obținem o consistență de marțipan.
Într-o cratiță mică fierbem laptele cu semințele din păstaia de vanilie, dar și păstaia pentru a da savoare. Într-un bol se amestecă foarte bine albușurile cu zahărul alb. Lăsăm laptele la fiert să se răcească puțin și adăugăm treptat gălbenușurile mixate în așa fel încât să nu se facă omletă.
Se amestecă până se obține un compozit fluid cu puternic miros de vanilie. Spuma obținută din albușuri se toarnă într-o cratiță cu miz decupat și se lasă la cuptor încins la 180 de grade pentru 30 de minute.
După cele 30 de minute, vom avea o compoziție stabila, ușor caramelizată și cu textura zahărului topit la suprafață. Se așează compozitul într-un recipient în care am răsturnat deja sosul de vanilie. Tot preparatul trebuie să stea câteva ore la frigider pentru o savoare completă.