Tibor Kálnoky este cel care i-a inspirat regelui Charles al III-lea dragostea pentru România. De această dată, Ştefan a fost găzduit în bucătăria de la Micloșoara, o bucătărie veche de peste 400 de ani.
Prânzul împreună cu familia este întotdeauna cel mai bun pretext pentru a-i impresiona pe cei dragi cu preparate delicioase şi savuroase, iar preparatul copilăriei ales de către conte este unul absolut delicios şi cu tradiţie în bucătăria maghiară.
În această escapadă culinară cu iz istoric, ne-a însoțit un vin realizat cu migală de Crama DeMatei. Migala Cuvee 25 Roșu este un vin maturat pe jumătate în butoaie noi și se exprimă cu note florale și fructe negre.
Coacăze negre și roșii zdrobite, dulceață de prune, dar și o notă de cedru. Nasul este proaspăt, dar intens și complex. Gustul este mediu spre plin, cu o coloană solidă de taninuri rotunde , cu granulație fină, susținut de aciditatea vibrantă afructelor roșii și negre, cu un final lung.
Reţetă gulaş
Ingrediente gulaş
- 1 kg carne de vită
- 50 g untură sau ulei
- 3 bucăţi ceapă
- 5-6 cartofi
- 4-5 morcovi
- țelină
- 1 roșie mare
- 1 ardei gras
- frunze de țelină
- frunze de pătrunjel
- 5-6 căței de usturoi
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor