Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum În ultima ediţie "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Cei doi au pregătit o reţetă basarabeană

În ultima ediţie "Gătit la costum", Ştefan Lungu a gătit alături de bioenergoterapeutul Lidia Fecioru. Cei doi au pregătit o reţetă basarabeană

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:00 18 Dec 2021 Modificat la 14:00 18 Dec 2021
New Project - 2021-12-17T181734.345

În ultima ediţie "Gătit la costum", Ştefan Lungu a învățat să gătească una dintre cele mai iubite rețete din zona Basarabiei. Gazda emisiunii a fost ucenicul bioenergoterapeutului Lidia Fecioru. 

Ștefan Lungu a primit indicații clare din partea Lidiei, cu mult înainte ca aceasta să pășească pragul bucătăriei "Gătit la costum". Gazda a fiert în prealabil legumele și ouăle, pe care Lidia le-a vrut foarte bine fierte. 

În ceea ce privește igienizarea și curățarea bucătăriei, Ștefan s-a lăsat ajutat de produsele de la Sano. Ediție de ediție, Sano a fost ingredientul magic din bucătăria lui Ștefan, ajutându-l pe acesta să aibă un spațiu de gătit perfect igienizat și dezinfectat. 

Reţetă şubă pas cu pas. Reţeta pe stil vechi din Basarabia a Lidiei Fecioru

Ingrediente şubă reţeta pe stil vechi din Basarabia a Lidiei Fecioru

  • 4 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 2 fire ceapă verde
  • 3 fire pătrunjel
  • 2 ardei roșii
  • 2 bucăţi de pastramă afumată
  • Şprot conserve
  • Icre somon 
  • Maioneză
  • Sare și piper

Mod de preparare şubă, reţeta pe stil vechi din Basarabia a Lidiei Fecioru

Într-un bol se răzuiesc cartofii și morcovii. Peste ei se asează un strat subțire de maioneză. Se repeta procedura cu încă un strat. Apoi se asează bucățile de peşte filetat. Strat de cartofi și morcovi și apoi maioneza. La suprafață, se adaugă ceapa verde, ardeiul gras roșu. Bolul se răsuceşte pentru a păstra forma. Se ornează cu maioneza, mărar, șprot conserva și icre de știucă.

×
x close