Reţetă tocană de ciuperci cu sos alb
Ingrediente tocană de ciuperci cu sos alb
- 300 g ciuperci champignon;
- 300 g pleurotus;
- ceapă;
- 2 linguri de ulei de floarea-soarelui;
- sare;
- piper;
- 1/2 lingură de făină;
- 50 ml lapte;
- 50 ml smântână de gătit;
- pătrunjel, mărar;
- 25 ml vin alb
Mod de preparare tocană de ciuperci cu sos alb
Se căleşte ceapa tăiată mărunt în uleiul încins. Se adaugă ciupercile şi se călesc împreună pentru a-şi împrumuta savoarea. Se toarnă vinul alb. Laptele şi smântâna de gătit se amestecă împreună. Se presară piperul şi sarea şi se potriveşte la gust cu usturoi.
Reţetă quiche ciuperci forestiere în sos de trufe
- Aluat cu mult unt
- 150 g ciuperci brune
- 100 g galbiori
- 100 g salsicia
- 30 g cremă trufe
- Bază lichidă: 4 oua, 300 ml smantana
- Ementaller 100 g
Mod de preparare quiche ciuperci forestiere în sos de trufe
Se bat ouăle şi se adaugă smântâna. Ciupercile se trag în tigaie cu unt şi ulei de măsline. Se adaugă şi vinul. Smântâna lichidă se adaugă peste trufe. Întreaga compoziţie se lasă la răcit. Ciupercile se vor amesteca cu baza lichidă. Se adaugă compoziţia în aluatul de quiche, apoi se pune ementaller-ul. Se lasă la cuptor 40 de minute, la 150 de grade.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.