Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum De la chioşc, la cea mai mare reţea de restaurante din România. Dragoş Petrescu, invitat special în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3: "Am vândut ziare la tarabă"

De la chioşc, la cea mai mare reţea de restaurante din România. Dragoş Petrescu, invitat special în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3: "Am vândut ziare la tarabă"

Ştefan Lungu a gătit, în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3, alături de Dragoş Petrescu, fondator al lanţului City Grill Restaurants. Omul de afaceri a adus în bucătăria lui Ştefan o poveste de succes, dar şi rafinament şi bun gust.


dragos petrescu invitat special editia 2 gatit la costum sezonul 3<br>
De la chioşc, la cea mai mare reţea de restaurante din România. Dragoş Petrescu, invitat special în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3: "Am vândut ziare la tarabă"
de Georgiana Adam    |    17 Sep 2022   •   14:00

Miros de ficăţei cu ceapă şi cartofi franţuzeşti în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3. Ştefan Lungu a gătit alături de Dragoş Petrescu un preparat pe care fondatorul lanţului City Grill Restaurants îl îndrăgeşte foarte mult.

Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.

Dragoş Petrescu, invitat special în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3: "Majoritatea antreprenorilor pleacă de la un garaj"

În cea de-a doua ediţie a emisiunii "Gătit la costum", seznul 3, Ştefan Lungu l-a avut ca invitat special pe Dragoş Petrescu, fondator al lanţului City Grill Restaurants.

Antreprenorul a intrat în lumea afacerilor după Revoluţie, atunci când uşile multor tineri ambiţioşi s-au deschis.

Se întâmpla în ani '90, mai exact în 1999, atunci când, în asociere cu Cătălin Mahu, a transformat în restaurant unul dintre magazinele pe care le deţinea la acea vreme. 

Drumul nu a fost mereu uşor pentru Dragoş Petrescu. La început, fondatorul lanţului City Grill Restaurants a vândut ziare pe treptele Universităţii. "Pasiunea pentru restaurante a venit cumva întâmplător. Aveam un chioşc de băuturi răcoritoare şi nu mergea, iar proprietarul mi-a spus că poate ar trebui să facem o pizzerie, o shaormarie. Ne-am gândit să aducem gustul copilăriei. Majoritatea antreprenorilor pleacă de la un garaj", a spus omul de afaceri.

Ficăţei cu ceapă şi cartofi franţuzeşti, reţeta lui Dragoş Petrescu

Dragoş Petrescu a fost invitatul lui Ştefan Lungu, în ediţia 2 "Gătit la costum", sezonul 3. Reţeta copilăriei din această ediţie a fost una absolut delicioasă şi gata în mai puţin de 30 de minute.

Gustul ficăţeilor căliţi s-a combinat perfect cu textura şi savoarea cartofilor acoperiţi de o strat generos de caşcaval.

Ingrediente

  • 400 gr ficăţei de pasăre;
  • 2 bucăţi de ceapa;
  • 250 ml sos de roşii;
  • 4 căţei de usturoi;
  • sare şi piper după gust;
  • cimbru verde
  • boia roşie
  • 2 linguri de ulei de folarea soarelui

Ingrediente cartofi franţuzeşti

  • 6 cartofi prefierţi
  • 50 gr unt
  • 250 ml smântână
  • 200 g caşcaval afumat
  • sare şi piper

Mod de preparare 

După ce sunt spălaţi foarte bine, ficăţeii se lasă la scurs. Între timp, călim ceapa şi adăugăm sosul de roşii. Când ceapa este călită, putem pune ficăţenii. După ce ficăţeii au prins culoare, se pot adăuga condimentele şi usturoiul. Timpul de preparare al acestei reţete este de doar 15 minute.

Modul de preparare pentru cartofi este următorul- Într-un castron uns cu unt se adaugă cartofii prefierţi, pe care trebuie să-i feliem înainte. Se adaugă apoi un strat de smântână, urmând ca apoi să punem un alt strat de cartofi. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Tava cu cartofi franţuzeşti se pune la cuptor pentru 40 de minute, la 150 de grade.

×
Citește mai multe din Gătit la costum
» Vezi toate știrile din Gătit la costum
Cele mai noi știri
Parteneri
x close