Reţetă ciorbă de varză acră cu afumatură
Ingrediente
- 2 cepe;
- 1 ceapă verde;
- 1 morcov;
- rădăcină de păstârnac;
- ţelină;
- sos de roşii;
- sos dulce acrişor;
- sare şi piper;
- cimbru verde;
- mărar;
- usturoi;
- varza murată;
- zeamă de varză murată;
- ciolan afumat;
- foi de dafin.
Mod de preparare ciorbă de varză acră cu afumătură
Se căleşte ceapa şi toate rădăcinoasele. Se adaugă sarea şi piperul. Se lasă la călit şi se adaugă şi sosul de roşii, dar şi cel dulce acrişor. Se pune ciolanul tăiat bucăţele. Într-o oală adăugăm şi călitura. Se umple cu apă şi păstrăm zeama de varză. Se lasă la fiert pentru 25 de minute. Când ciorba este gata se adaugă pătrunjelul.