Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Ciorbă de perişoare, reţeta ediţiei 8 "Gătit la costum", sezonul 2. O reţetă simplă şi delicioasă, care reuşeşte să-i strângă pe toţi la masă

Ciorbă de perişoare, reţeta ediţiei 8 "Gătit la costum", sezonul 2. O reţetă simplă şi delicioasă, care reuşeşte să-i strângă pe toţi la masă

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:15 02 Iul 2022 Modificat la 14:15 02 Iul 2022
ciorba perisoare editie 8 gatit la costum sezon 2
Ciorbă de perişoare, reţeta ediţiei 8 "Gătit la costum", sezonul 2. O reţetă simplă şi delicioasă, care reuşeşte să-i reunească pe toţi la masă Sursa foto: Antena 3

În ediţia 8 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu l-a avut ca invitat special pe DDY Nunes, unul dintre cele mai exotice personaje din muzica românească.

Reţetă ciorbă de perişoare

Ingrediente ciorbă de perişoare

  • 450 carne de vită ( antricot);
  • O bucată de os cu carne;
  • 2 morcovi;
  • 2 cepe;
  • un ardei gras roşu şi verde;
  • o rădăcină păstârnac;
  • o bucată de ţelină;
  • 200 ml sos de roşii;
  • o lingură de sos dulce acrişor;
  • 250 ml borş;
  • un ou;
  • o legătură pătrunjel;
  • o legătură de leuştean;
  • 3 linguri de orez.

Mod de preparare ciorbă de perişoare

Pentru început se fierbe bucata de carne cu os. Când a început să fiarbă se va lua spuma de la suprafaţă, până când aceasta nu se mai formează, fie până când aceasta este albă. 

Separat, într-o tigaie, se călesc ceapa şi rădăcinoasele. După ce au prins o crustă aurie, acestea se adaugă peste apa fiartă. Carnea se va toca bucăţi şi se va fierbe. Se adaugă şi sos de roşii. După ce carnea a fiert, se adaugă şi sosul de roşii. 

Perişoarele se formează din carnea tocată, un ou, puţină făină, puţină boia, orez şi pătrunjel tocat, dar şi ceapă tocată mărunt, mărunt.

Se toarna şi borşul şi apoi se lasă perişoarele la fiert aproximativ 10 minute. După ce compoziţia este fiartă trebuie verificat orezul. Dacă orezul este fiert, atunci oprim sursa de căldură şi adăugăm verdeaţa.

Se poate adăuga şi smântână pentru un plus de savoare. 

"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3

În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.

Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.

×
x close