Reţetă ciorbă de lobodă ca'n Oltenia
Ingrediente reţetă ciorbă de lobodă ca'n Oltenia
- 3 l de apă
- 1 castron generos cu loboda (verde şi roşie)
- 1 borcan de roşii în suc propriu
- 1 ceapă mare tăiată cubuleţe
- 50 g de orez
- 1 ardei mare tăiat cubuleţe
- 1 morcov mare tăiat cubuleţe
- 1 legătură generoasă de leuştean
- borş
- sare şi piper
Mod de preparare reţetă ciorbă de lobodă ca'n Oltenia
Se căleşte o ceapă tocată mărunt, cu usturoi şi ulei de floarea soarelui. Se adaugă în această călitură şi morcovul ras. Ştefan Lungu foloseşte sos de roşii făcut în casă. Acesta este dulce acrişor. Dacă vă place mâncare uşor picantă, nu ezitaţi să adăugaţi ardei iute.
Se toacă loboda în bucăţi mari. Se amestecă cu călitura şi se toarnă 250 ml de borş. Borşul să fie călduţ. Adică nu se pune rece peste. Ştefan mai adaugă şi o lămâie. Se pune apă atât cât este necesar. Se fierbe astfel încât să fie fierte şi să lase zeama. Se condimentează după gust şi sare şi piper.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale. Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoana care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.