În ediţia 14 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu a gătit alături de unul dintre cei mai cunoscuți comunicatori din industria de film din România, Cătălin Anchidin.
Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.
Cătălin Anchidin, invitat special în ediţia 14 "Gătit la costum", sezonul 2
De această dată, Cătălin Anchidin a ieşit din zona de confort. Invitat în ediţia 14 "Gătit la costum", sezonul 2, criticul de film nu a mai comentat cele mai noi apariții cinematografice sau creațiile ce au făcut istorie pe marile ecrane, ci a degustat preparatul pe care gazda emisiunii a trebuit să-l gătească pentru el.
Cătălin Anchidin, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de comunicare din industria cinematografică din România, are propriul cont pe IMDB.com şi a căștigat Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin alături de echipa de la Poziția Copilului și a reușit să mobilizeze aproape 120.000 de români să vadă filmul, cea mai de succes peliculă românească din ultimii 15 ani.
Când era mic voia să fie prezentator la BBC, n-a văzut Interstellar pentru că i s-a părut neinteresant și spune că filmul Eternal sunshine of the spotless mind i-a schimbat viața.
Cătălin Anchidin: "Am jucat rolul unui mort"
La origini, Cătălin este jumătate bucovinean şi jumătate moldovean, dar el preferă să spune că este metis: "Toată viaţa mea am trăit cu gluma asta. Că eu ce sunt, de fapt. Eu sunt metis."
Criticul de film a mărturisit că îşi petrecea vacanţa de vară la bunici, acolo unde făcea toate năzdrăvăniile posibile şi imposibile.
Cătălin Anchidin a mai povestit şi care a fost prima sa interacţiune cu un rol. Criticul de film a jucat pentru prima dată rolul unui mort. "Toată echipa de filmare era la masă şi eu am întrebat cum pot să apar şi eu. Să fiu şi eu actor. Mi-au spus că eu ceva pentru mine. Un rol de poliţist, dar nu a fost de acord regizorul pentru că am o faţă mai de tocilar, rolul unui nebun care trecea prin cadru, dar a picat din scenariu, aşa că a rămas rolul unui mort."
apărea prin film şi am întrebat cum pot şi eu să apar. "
Reţetă sarmale moldoveneşti în cuib de varză murată
Ingrediente
- 400 gr carne tocată de porc
- 300 gr antricot de vită tocat
- 25 ml ulei
- 200 gr costiţă afumată
- 250 gr cârnat oltenesc
- 200 gr cârnat de ţară afumat
- 250 ml suc de roşii
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 100 gr orez
- 2 verze murate
- sare, piper
- cimbru
- boia roşie
- oregano
- amestec ierburi
- un ou
- 2 căţei de usturoi
- foi de dafin
Mod de preparare sarmale moldoveneşti în cuib de varză murată
Se amestecă oul cu carnea tocată. Într-o tigaie se căleşte ceapa cu morcovul ras. Când a prins culoare se adaugă o cană de sos de roşii. Când prinde consistenţă se adaugă şi orezul. Compoziţia se lasă să se răcească şi se mixează cu carnea.
Varza bine desărată de cu seara, se foloseşte atât pentru cuib, cât şi pentru sarmale. Într-un cuib intra 3 sarmale mici, o felie de cârnat, dar şi o bucată mică de costiţă.
Pe fundul vasului de lut se pun 3 foi de varză murată, ceapa, cârnat şi costiţă. Se rotesc sarmalele, lăsând în centru un miez în care se va pune varză murată tocată. La fiecare palma se stropesc cu sos de roşii şi se adaugă foi de dafin şi mirodenii.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.