Briamul la cuptor este o reţetă pe bază de multe legume. Este un preparat foarte gustos şi ideal pentru vară. Ştefan Lungu şi Mădălina Belariu au gătit împreună acest preparat absolut delicios în cea de-a 12 ediţie a emisiunii "Gătit la costum", sezonul 2.
Briam tradiţional la cuptor, reţetă grecească
Ingrediente
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- O roşie
- O ceapă roşie mare
- 4 căţei de usturoi
- 200 ml suc de roşii / pasta
- Oregano
- Cimbru
- Pătrunjel
- Sare şi piper
- Suc de lămâie
- Lime
- Ulei de măsline
- 4 cartofi prefierţi
- 200 gr brânză feta
Mod de preparare briam la cuptor
Legumele se vor tăia rondele. Pentru a scurta timpul de coacere, cartofii se pot prefierbe. După ce legumele se aranjează unele după celelalte, se poate adăuga şi roşia şi sosul de roşii.
Preparatul se lasă în cuptorul preîncins la 190 de grade, pentru 20 de minute. Se scoate tava şi se adaugă brânză feta. Pentru ca brânza să se topească, se mai lasă tava la cuptor pentru încă 5-10 minute. Briamul se serveşte fierbinte, alături de un pahar de vin alb.