Antena 3 CNN Emisiuni Gătit la costum Briam, ghiveci de legume în stil grecesc, reţeta ediţiei 12 "Gătit la costum", sezonul 2 | Se serveşte cu brânză feta deasupra

Briam, ghiveci de legume în stil grecesc, reţeta ediţiei 12 "Gătit la costum", sezonul 2 | Se serveşte cu brânză feta deasupra

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 14:15 23 Iul 2022 Modificat la 14:15 23 Iul 2022
briam traditional cuptor reteta greceasca editia 12 gatit la costum sezonul 2
Briam tradiţional la cuptor, reţeta grecească din ediţia 12 "Gătit la costum", sezonul 2 Sursa foto: Antena 3

Briamul la cuptor este o reţetă pe bază de multe legume. Este un preparat foarte gustos şi ideal pentru vară. Ştefan Lungu şi Mădălina Belariu au gătit împreună acest preparat absolut delicios în cea de-a 12 ediţie a emisiunii "Gătit la costum", sezonul 2.

Briam tradiţional la cuptor, reţetă grecească

Ingrediente

  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • O roşie
  • O ceapă roşie mare
  • 4 căţei de usturoi
  • 200 ml suc de roşii / pasta
  • Oregano
  • Cimbru
  • Pătrunjel
  • Sare şi piper
  • Suc de lămâie
  • Lime
  • Ulei de măsline
  • 4 cartofi prefierţi
  • 200 gr brânză feta

Mod de preparare briam la cuptor

Legumele se vor tăia rondele. Pentru a scurta timpul de coacere, cartofii se pot prefierbe. După ce legumele se aranjează unele după celelalte, se poate adăuga şi roşia şi sosul de roşii. 

Preparatul se lasă în cuptorul preîncins la 190 de grade, pentru 20 de minute. Se scoate tava şi se adaugă brânză feta. Pentru ca brânza să se topească, se mai lasă tava la cuptor pentru încă 5-10 minute. Briamul se serveşte fierbinte, alături de un pahar de vin alb. 

×
x close