În ediţia 7 "Gătit la costum", sezonul 2, Ştefan Lungu l-a avut ca invitat special David Saranga, Ambasadorul Israelului în România. Înainte de a fi numit ambasador la București, David Saranga a fost consilier prezidențial pe probleme de politică externă și șeful departamentului de legătură cu Parlamentul European al Ambasadei Israelului la Bruxelles.
Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.
Ambasadorul Israelului în România, invitat de seamă în ediţia 7 "Gătit la costum", sezonul 2
David Saranga, ambasadorul israelian în România, a fost invitat special în bucătăria lui Ştefan Lungu, în ediţia 7 "Gătit la costum", sezonul 2. Alături de gazda emisiunii, acesta a pregătit chifteluţe de vită în sos de roşii, o reţetă îndrăgită a copilăriei pe care Excelenţa Sa nu o poate uita.
România are un loc cu totul şi cu totul special în inima Excelenţei Sale. Aici şi-a început cariera diplomatică, în urmă cu 20 de ani, când a fost viceambasador al Israelului. Amintirile, cultura, prietenii şi limba română l-au însoţit până în ziua de astăzi.
Prin intermediul imaginilor postate în social media, ambasadorul israelian face ca România să înflorească. Cele mai frumoase şi pitoreşti locuri din ţară sunt promovate de către ambasador în social media, iar o singură fotografie reuşeşte să strângă sute de like-uri şi comentarii. Excelenţa Sa este un oaspete frecvent al Transilvaniei, iar printre locurile preferate din România se numără Fundata, Horezu, Sighişoara, Sibiu, dar şi Botosana.
Cât despre preparatele tradiţionale româneşti, E.S David Saranga nu se dă înlături de la gustoşii papanaşi. "O dată pe săptămână trebuie să mă întâlnesc cu un papanaşi. După trebuie să alerg în Herăstrău.", a mărturisit Excelenţa Sa.
În ceea ce priveşte rădăcinile Excelenţei Sale, bunicii paterni erau originari din Turcia, iar marea majoritate a preparatelor din casă aveau influenţe turceşti. "Tatăl meu s-a născut în Turcia. Bunicii sunt din Turcia. Mâncarea pe care o mâncam acasă era de origine turcă.", a mai povestit ambasadorul.
Reţetă chifteluţe de vită în sos de roşii, reţeta preferată a Ambasadorului Israelului, E.S. David Saranga
Ingrediente lipie
- Faina 500 gr
- Drojdie uscata 10 gr
- Sare o lingurita
- Zahar o lingurita
- Apa 600 ml
Ingrediente chifteluţe de vită în sos de roşii
- Carne tocată din pulpă de vita 500 gr
- Ceapă roşie 1 buc
- O linguriţă de boia dulce
- Usturoi 3-4 căţei
- 1 morcov
- 1 ou
- O legătură de pătrunjel
- Ras el hanut 2 linguri
- Ulei de măsline
- Sos de roşii pasat
- Făină pentru a fi rostogolite
Pentru sos
- Ceapă tăiată felii mari
- Piper
- Sos roşu sau roşii conservate integral
- Busuioc
- Ulei
- Usturoi
- Sare
- Ras el hanut 2 linguri
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 le aduce pasionaților de gastronomie un proiect de cooking show, unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor.