Ştefan Lungu a gătit în ultima ediţie "Gătit la costum" din acest an, alături de Adina Buzatu, una dintre cele mai faimoase creatoare de modă din țară.
Sano a fost şi de această dată asul din mâneca lui Ştefan Lungu. Gazda emisiunii "Gătit la costum" a folosit cu încredere produsele de igienizare Sano, care au asigurat un spaţiu de gătit igienic.
Rulada de porc cu smochine a fost preparatul pe care Ştefan Lungu l-a gătit pentru ultima dată în acest an, în bucătăria "Gătit la costum".
Invitată în bucătăria lui Ştefan Lungu, Adina a povestit despre perioada copilăriei sale, dar şi despre eleganţă, stil şi inovaţie.
Mai mult decât atât, aceasta a mai dezvăluit şi câteva tendinţe vestimentare ale anului 2024.
Reţetă ruladă de sărbători cu carne porc şi smochine
Ingrediente
- Spata de porc cu șorici 1,5 kg
- 2 buc mușchi de porc afumat
- Brânză de burduf 50gg
- Cașcaval afumat 100 gr
- Unt 2 linguri
- Sos dulce acrișor 100 ml
- Smochine 50 gr
- Soia 50 ml
- Sos de rodie 50 ml
- Sos barbeque 50 ml
- Fulgi de ardei iute
- Sare şi piper
- Muguri de pin
Mod de preparare
Se taie spata astfel încât să rămână o bucată subţire şi uşor de rulat. Separat mugurii de pin şi smochinele se trag la tigaie. Se adaugă sosul dulce acrişor şi sosul barbeque. Când compoziția este caramelizata, o răsturnam pe spata unde adaugăm burduful, cașcavalul, untul şi cele doua bucăți de mușchi afumat. Strângem totul cu sfoara, ungem rulada cu miere. Lăsăm rulada la 150 de grade în cuptor, timp de o oră.
"Gătit la costum", în fiecare sâmbătă, de la ora 13:30, la Antena 3
În fiecare sâmbătă, de la 13:30, Antena 3 aduce pasionaților de gastronomie emisiunea "Gătit la costum", unde miza este preparare unor mâncăruri realizabile, delicioase și inspiraționale.
Gazda emisiunii este Ștefan Lungu, o persoană care își dorește să transmită și să transforme bucătăria și gătitul în terapie pentru sufletul telespectatorilor