Cele patru parcuri fotovoltaice care vor fi ridicate prin asocierea din Gorj ascund interese cu mult mai mari decât obținerea de energie verde.
Liderul Federației Muncii, Constantin Crețan, susține că în terenul care va intra în proprietatea austriecilor se găsește o avere uriașă: metale rare ce pot fi extrase din cenușa depozitată acolo de la termocentrale și o rezervă spectaculoasă de cărbune cu putere calorifică mult mai mare decât ce exploatează acum complexul din Oltenia.
Averea uriaşă dată cadou austriecilor de statul român
Sunt suprafețe imense de teren pe care au fost depozitate milioane de tone de cenușă rezultate din arderile de la Turceni, Rovinari și Ișalnița și care au fost fie împădurite fie transformate în terenuri pentru agricultură dar care, potrivit liderului sindical, ascund aceste rezerve spectaculoase pe care le-ar viza investitorii austrieci.
Cei din industrie consideră că interesul ar fi de fapt lichidarea Complexului energetic.
După ce manevra care dădea control total celor de la OMV asupra nou înfiinţatelor societăţi a fost dată în vileag şi complicitatea Ministerului Energiei dezvăluită, s-au operat mici schimbări iar noul acord a transferat şefia fiecărei companii de energie fotovoltaică celor de la CEO.
Din acordul de asociere rezultă că peste tot statul român e bun de plată. Până şi avizele de milioane de euro vor fi achitate tot de C.E. Oltenia, dar, evident că după ce va pune la dispoziţie şi terenurile şi sume de bani consistente, statul va rămane doar cu 50% din propria avere şi din energia produsă timp de 25 de ani de acum înainte şi din profit.