"Această majorare de acum nu este afectată de acest procent", a spus ministrul Muncii la Antena 3 CNN.
"Problema este pentru majorările următoare și pentru rezolvările inechităților.
Însă, răspunsul venit de la Comisia Europeană, la inițiativa unei publicații din România, a fost un răspuns care a fost scris în conformitate de funcționari probabil de la Comisia Europeană, în conformitate cu PNRR actual.
Este un răspuns care nu include discuțiile politice, discuțiile politice de prim nivel cum le-am avut, de exemplu, eu, împuternicit de Marcel Ciolacu şi de PSD, cu comisarul pentru muncă", a spus ministrul Muncii, vineri seară, la Antena 3 CNN.
"Dacă în concepția unora, cetățenii, seniorii României trebuie să fie mult mai săraci ca media Uniunii Europene, este doar părerea lor, și noi, PSD, vom lupta în continuare", a mai spus ministrul.
Marcel Ciolacu: "Dacă nu scoatem acel plafon de 9,4% din PIB, această mărire a pensiilor din 1 ianuarie 2023 va fi ultima"
Marcel Ciolacu declară că dacă nu va putea fi scos sau înlocuit acel plafon pentru pensii de 9,4% din PIB prevăzut în PNRR, atunci majorarea pensiilor care va avea loc la 1 ianuarie 2023 va fi şi ultima.
"Gândiţi-vă că dacă nu scoatem acel 9,4%, această mărire pe care o să o avem la pensii din 1 ianuarie, şi din punctul meu de vedere pensiile mici trebuie să fie mărite cu un procent mai mare de 15%, altfel nu putem crea un echilibru, atunci ar fi ultima mărire. Este foarte posibil ca întreaga Europă, acest procent se raportează la PIB, să intre, Doamne fereşte, într-o recesiune. Atunci nu se mai măreşte PIB, Doamne fereşte se micşorează şi nu te mai încadrezi în cei 9,4%. Deci până când? Până în 2070. Ca să vedeţi câtă minte au avut să treci un procent până în anul 2070.
Repet, dacă şi cu certitudine se vor mări pensiile la 1 ianuarie, atunci ar fi ultima mărire dacă nu scoatem acel 9,4%".