Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu au făcut mărturii în fața instanței: „Venisem din Germania să îi cumpăr mașină, dar i-am luat cavou”

Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu au făcut mărturii în fața instanței: „Venisem din Germania să îi cumpăr mașină, dar i-am luat cavou”

Vlad Pascu a stat față în față, din nou, cu părinții tinerilor pe care i-a ucis în accidentul de la 2 Mai

vlad pascu inquam photos octav ganea
Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu au făcut mărturii sfâșietoare în fața instanței: „Venisem cu bani din Germania să îi cumpăr mașină, dar i-am luat cavou”
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2024   •   17:51

În cursul zilei de vineri, 7 iunie, la Judecătoria Mangalia a avut loc un nou termen în Dosarul 2 Mai. Vlad Pascu, șoferul drogat, care a ucis doi studenți pe litoral, a ajuns din nou în fața părinților Robertei și ai lui Sebi.

Părinții victimelor îi cer noii judecătoare din proces să modifice încadrarea juridică din ucidere din culpă în omor calificat, o încadrarea ce i-ar putea aduce băiatului de bani gata o sentință de până la 25 de ani după gratii.

„Venisem cu bani din Germania să îi cumpăr mașină, pentru că luase permisul de conducere, dar i-am luat cavou”

Părinții Robertei și ai lui Sebi au făcut mărturiii sfâșietoare în fața instanței, în timp ce Pascu privea în gol.

Mama Robertei a mărturisit că a primit vestea cutremurătoare de la angajații de la pompe funebre, iar ultimele cuvinte ale fiicei sale au fost: ”Pa mami, ne vedem luni!”.

„Am aflat de la pompe funebre din Mangalia. N-am vrut să cred... Eu sunt ultima persoană care a văzut-o pe Roberta mea în sac, nici măcar îmbrăcată, în coșciug. Mi-au trimis coșciugul acasă. 

Venisem cu bani din Germania să îi cumpăr mașină, pentru că luase permisul de conducere, dar i-am luat cavou. Sunt 294 de zile astăzi.... de când e și el arestat.

Sora mea m-a anunțat la 6 și 15 minute că fata mea a murit, viața mea s-a schimbat.

Ultimele cuvinte au fost: Pa mami, ne vedem luni! Luni urma să ne vedem la mare. 

Roberta a venit acasă într-un coșciug sigilat, iar cei de la pompe funebre ne-au pus că nu poate fi îmbrăcată.

Nu pot descrie în cuvinte cum a fost afectată viața noastră. Sora ei nu poate dormi fără lumină, doarme cu televizorul aprins, iar părinții mei care au crescut-o plâng întruna, mai ales tata. Nepotul și surorile mele sunt la fel de afectați”, a spus mama Robertei, în fața instanței.

Mihaela Olariu, mama lui Sebi, a mărturisit, cu lacrimi în ochi, că fiul său era totul pentru familia lor și că viața lor era perfectă până la momentul tragediei.

„Sebi era totul pentru noi, veselia din casa noastră, el venea cu propunerile pentru orice-filme, vacanțe. Fiica noastră îl idolatriza, era numai veselie când era el acasă, voia să devină regizor. 

Viața mea chiar era perfectă, chiar dacă nu aveam bani să îi învârtim cu lopata, aveam fix cât ne trebuiau ca să le oferim copiilor o vacanță sau chiar două.

Noi acum nu mai avem o viață, eu una mă consider un mort care umblă. Singurul moment în care mă simt cât de cât bine este când merg la Sebi, nu la cimitir, noi mergem la Sebi.

O facem de trei ori pe zi, seara ne strângem toți acolo, prietenii noștri, prietenii lui. Nu contează că plouă, că ninge, că e cald, noi acolo suntem”, a spus Mihaela Olariu, mama lui Sebi.

De asemenea, Vlad Alexandru Coniac, prietenul celor doi tineri, susține că viața lui s-a schimbat complet de la acel accident. A avut nevoie de multă recuperare, și-a pierdut locul de muncă, iar performanțele academice au scăzut.

”Am devenit un om anxios... eu sunt cel care a organizat această ieșire. Era ziua mea de naștere. În loc să-mi petrec ziua într-o ieșire la mare, mi-am petrecut ziua pe patul de operație, în spital. În urma rănilor fizice și a recuperării am stat cu mâna în ghips o lună și jumătate, mi-am pierdut locul de muncă.

Acum sunt în ultimul an de facultate. După accident, performanțele mele s-au prăbușit. Nu mă mai putea concentra la facultate, la absolut nimic. Aveam impresia mereu că sunt privit, când ajungeam în fața facultății aveam anxietate socială.

Noua judecătoare care se ocupă de Dosarul 2 Mai a precizat că are „dubii asupra dosarului care s-a instrumentat” și le-a dat cuvântul părinților victimelor.

„O să vă las să spuneți tot ce vreți. Eu am dubii asupra dosarului care s-a instrumentat. Din declarațiile martorilor și din ce există la dosar, viteza de 102 km/h este exclusă. Acea mașină se exprimă și în mile, și în km.

După socoteala mea, face 163km/h, la 102 km/h nu rupi un om în două. Am auzit și ipoteza că copiii ar fi produs accidentul, în mod pasiv”, a spus noua judecătoare care se ocupă de Dosarul 2 Mai.

Vlad Pascu spune că era alimentat cu droguri de un angajat de la Spitalul Floreasca

Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi studenți pe litoral, a declarat că era alimentat cu droguri inclusiv de un traficant poreclit „Doctorul", care lucrează la Spitalul Floreasca. Este mărturia dată în instanță de băiatul de bani gata, adus la Tribunalul București, pentru a fi audiat ca martor în procesul prietenului său, care îi furniza substanțe interzise, Tudor Duma, zis Maru.

Vlad Pascu a povestit în sala de judecată că îl cunoaște pe traficantul de droguri Tudor Duma, zis Maru, de la 14 ani, pentru că aveau același anturaj în care se consumau substanțe interzise.

„Pe Duma îl cunosc de la 14 ani, înainte să fim la liceu. Apoi am păstrat relația cu el, amândoi fiind consumatori. L-am cunoscut într-un parc de lângă Liceul Caragiale. El era într-un anturaj de consumatori.

Când a venit la mine acasă, Duma Tudor avea un plic cu 10 grame de metamfetamină, pe care s-a lăudat că le-a sustras în urmă cu câteva zile, de la un anumit Claminae. Pentru asemenea cantitate ar fi trebuit să plătească 1.500 de lei. S-a pus la dispoziție cantitatea respectivă, pentru prizat. Mie nu mi-a cerut niciun ban pentru a priza de acolo. Peste o oră, un dealer de-al meu a venit acasă la mine, pentru mine personal, să-mi aducă oxicodonă”, a declarat Vlad Pascu în instanță.

Pastilele de oxicodonă, drog de două ori mai puternic decât heroina, le obținea, spune autorul tragediei din stațiunea 2 Mai, de la un dealer poreclit "Doctorul", ce lucrează la Spitalul Floreasca din București.

Vlad Pascu: „Știu că lucra la Floreasca. M-am dus chiar la spital o dată”

"Doctorul" e un dealer de farmaceutice. L-am cunoscut când aveam 15 ani. Îl știa și Maru. Eu luam de la "doctor" Xanax. Știu că lucra la Floreasca. M-am dus chiar la spital o dată, m-a băgat pe un hol și apoi, într-un cabinet. Avea halat de medic și mască medicală la gură. În seara de 13 aprilie, "doctorul" mi-a adus cele 40 de pastile de oxicodonă, la mine acasă. El era foarte precaut și nu a intrat la mine în casă. Mă vedeam cu el, de obicei, la hotel sau în fața casei mele”, a mai mărturisit Vlad Pascu.

Tudor Duma, zis Maru, dealerul prieten cu Vlad Pascu, a fost trimis în judecată de DIICOT, alături de frații Constantin, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, respectiv, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, toate, în formă continuată.

Într-un alt dosar, de furt calificat, Maru a scăpat cu o pedeapsă blândă, de 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce a intrat în Spitalul Floreasca, unde s-a filmat în timp ce se lăuda că a spart farmacia unității medicale, pentru a fura oxicodonă. De fapt, dealerul a reușit să fure doar două pungi cu ser fiziologic.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close