Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Psihologul Maria Coman explică motivele tinerilor care acceptă provocări mortale de pe TikTok: "Toată lumea își dorește să aparțină"

Psihologul Maria Coman explică motivele tinerilor care acceptă provocări mortale de pe TikTok: "Toată lumea își dorește să aparțină"

Maria Coman, realizator Antena 3 CNN și psiholog, a explicat ce îi împinge pe tineri să accepte provocări mortale de pe TikTok.

Psihologul Maria Coman explică motivele tinerilor care acceptă provocări mortale de pe TikTok: "Toată lumea își dorește să aparțină"
Psihologul Maria Coman, despre motivele pentru care tinerii acceptă provocări mortale de pe TikTok: "Toată lumea își dorește să aparțină"
de Mia Lungu    |    20 Mai 2024   •   17:10

O provocare de pe TikTok a ucis un copil de 14 ani din Statele Unite. Băiatul a făcut infarct după ce a mâncat cel mai picant chips. Potrivit autopsiei, inima lui a cedat în urma consumului unei cantități excesive de ardei iute.

Maria Coman, realizator Antena 3 CNN și psiholog, a explicat ce stă la baza deciziei tinerilor de a accepta astfel de provocări din mediul online.

"Cred că e important aici să aducem din nou în discuție faptul că sunt din ce în ce mai multe studii care arată că mâncarea procesată, trecând peste provocările de pe TikTok, provoacă niște pagube uriașe de sănătate pe termen lung.

Și cred că aici vorbim despre responsabilitatea rețelelor, pentru că atunci oricând va apărea o astfel de provocare, ea se va răspândi.

Nu cred că există vreo metodă în momentul de față, în afară de aceasta oarecum restrictivă, să oprești astfel de lucruri. Copiii, tinerii, toată lumea își dorește să aparțină. Dacă vor vedea ceva care li se pare interesant, o vor face. Într-o măsură mai mare sau mai mică, își vor pune viața în pericol. Dar, hai să fim cinstiți, o vor face. 

Responsabilitatea, cumva, vine reglementatorilor acestor rețele, platforme. Sigur că banii sunt foarte tentanți și câștigă o grămadă din tot ce se întâmplă acolo, dar există și o responsabilitate implicată.", a spus aceasta.

×
Subiecte în articol: TikTok provocari psiholog Maria Coman tinerii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close