Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Noi detalii în cazul cutremurător de la spitalul unde un pacient a așteptat zece zile să fie operat la picior, în Slobozia

Noi detalii în cazul cutremurător de la spitalul unde un pacient a așteptat zece zile să fie operat la picior, în Slobozia

Un pacient cu piciorul rupt a așteptat zece zile să fie operat în Spitalul de Urgență din Slobozia, din cauză că medicul și anestezistul sunt certați. Într-o reacție exclusivă pentru Antena 3 CNN, directorul unității medicale a povestit care ar fi fost de fapt cauza întârzierii intervenției.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2024   •   16:29

Caz alarmant la Spitalul de Urgență din Slobozia. Un pacient cu piciorul rupt a așteptat zece zile să fie operat, din cauză că medicul și anestezistul sunt certați.

Într-o reacție exclusivă pentru Antena 3 CNN, directorul unității medicale susține că problema reală este numărul redus de angajați din spital și nu faptul că medicul și anestezistul pun orgoliile personale mai presus de sănătatea pacienților.

"Conflcitele pot apărea, dar întotdeauna conflictele apar din cauza lipsei resurselor şi atunci este clar că problema medicului curant ortoped a fost că, pe de-o parte, a avut o carenţă de comunicare cu colegii din ATI.

A doua problemă majoră a fost că el nu a comunicat pacientului şi nu i-a oferit o alternativă care putea să fie transferul, dacă ştia că nu poate intra să intre în operaţie cu el. Era obligat deontologic, profesional şi procedural să-i caute o soluţie pacientului, să-i ofere transferul într-o altă unitate medicală în care era disponibilă această resursă", a declarat Liviu Patrichi, managerul Spitalului de Urgență Județean Slobozia.

Potrivit acestuia, pacientul a suferit intervenţia chirurgicală şi va fi externat în curând.

×
Subiecte în articol: slobozia spital operatie
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close