Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Marea Britanie vrea să reintroducă armata obligatorie. Tinerii vor avea de ales între două variante

Marea Britanie vrea să reintroducă armata obligatorie. Tinerii vor avea de ales între două variante

Marea Britanie vrea să reintroducă armata obligatorie. Este promisiunea de campanie făcută de premierul Rishi Sunak, care speră să-și prelungească mandatul după alegerile din iulie.

de Georgiana Adam    |    27 Mai 2024   •   16:43

Tinerii britanici, care au împlinit vârsta majoratului, vor avea de ales între un serviciu militar cu program complet, timp de 1 an, ori cu program scurt, de un weekend în fiecare lună, tot vreme de 1 an. 

"Avem atât de multe motive de mândrie în Marea Britanie, dar una dintre problemele societății noastre este că avem generații de tineri care nu au oportunitățile pe care le merită. Marea Britanie se confruntă astăzi cu un viitor care este mai periculos și mai divizat. Nu există nicio îndoială că valorile noastre democratice sunt amenințate. De aceea, vom introduce un nou model îndrăzneț de serviciu național pentru tinerii de 18 ani, care va fi petrecut fie într-o comisie militară competitivă cu normă întreagă pe parcursul a 12 luni, fie cu un weekend pe lună de voluntariat în roluri în cadrul comunității, cum ar fi livrarea de rețete și alimente pentru persoanele bolnave sau în căutare și salvare", a declarat Rishi Sunak.

Acesta a explicat care sunt beneficiile pentru tinerii care vor face armata.

"Tinerii vor dobândi competențe valoroase, vor face țara noastră mai sigură și vor construi o cultură națională mai puternică. Această ambiție este benefică atât pentru țara noastră, cât și pentru tinerii noștri. Este suficient să ne uităm la Suedia, unde 80% dintre tinerii care au efectuat serviciul național spun că l-ar recomanda prietenilor lor. Sunt vremuri nesigure, iar condițiile se schimbă. Suntem cu toții împreună în această situație. Acesta este un apel pentru un plan clar și o acțiune îndrăzneață pentru a trasa un curs către un viitor sigur. Planul nostru va asigura că noile generații și țara noastră vor face față provocărilor unei lumi incerte", a precizat premierul Marii Britanii.

"Cred că elementul principal de acolo este, pe de-o parte, creşterea capabilităţilor, inclusiv militare, dar, pe de altă parte, educaţia tinerei generaţii, care ar trebui educată în spiritul contribuţiei pentru colectivitate, în spiritul îndatoririlor efectuării şi respectării unor îndatoriri care vin ca urmare a cetăţeniei britanice. Se simte această nevoie în Marea Britanie", a declarat generalul Mircea Mîndrescu, la Decisiv.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close