Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Imagini spectaculoase: robotul care imită perfect trăsăturile umane

Imagini spectaculoase: robotul care imită perfect trăsăturile umane

Un robot umanoid performant, care imită perfect trăsăturile umane, a fost prezentat de o echipă de cercetători din China. 

de Georgiana Adam    |    22 Mai 2024   •   17:10

Robotul interacționează cu oamenii cărora le oferă sprijin personalizat la nevoile lor emoționale. Mai mult, prin utilizarea a 30 de motoare, robotul umanoid își mișcă mușchii faciali. 

Guagua se angajează în dialog cu oamenii și oferă, de asemenea, răspuns personalizat și sprijin pentru a satisface nevoile emoționale ale utilizatorului. Ceea ce face această realizare să fie spectaculoasă sunt expresiile naturale, autentice ale feţei acestui robot. Pentru a atinge această performanţă, sunt utilizate 30 de micromotoare, care realizează mişcare coordonată a muşchilor faciali. 

Guagua a fost prezentat la câteva zile după ce Elon Musk l-a scos la plimbare pe Optimus, androidul cu inteligenţă artificială. Videoclipul în care robotul umanoid apare mergând prin uzina Tesla au fost postate pe platforma X. 

Imaginile au adunat rapid peste 39 de milioane de vizualizări și 24 de mii de comentarii. Mulți internauți spun că se tem că, la fel ca în seria cinematografică "Terminator", roboții vor ajunge să conducă lumea. 

Alţii au comentat ironic şi au comparat mersul lent al lui Optimus cu cel al preşedintelui Joe Biden, în vârstă de 81 de ani. 

În general, pe internauţi i-a impresionat naturalețea mersului lui Optimus. Primul prototip al robotului a fost dezăvluit în 2022, dar lansarea nu a fost confirmată încă. 

×
Subiecte în articol: robot umanoid Gagua
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Președintele din Kenya retrage legea finanțelor care a dus la proteste sângeroase
x close