Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Chioşcuri moderne pentru vânzarea florilor în Sectorul 6 din Bucureşti

Chioşcuri moderne pentru vânzarea florilor în Sectorul 6 din Bucureşti

Primăria Sectorului 6 a decis reface chioşcurile de flori şi ziare, un concept unic în România. Chioşcurile vor fi din sticlă şi o parte dintre ele au fost montate chiar astăzi sub atenta observaţie a primarului Ciprian Ciucu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   20:01

Costurile pentru aceste chioşcuri vor fi suportate de primărie, iar ulterior, instituţia îşi va recupera banii direct de la comercianţi: în rate, timp de 10 ani.

"Ştiţi toate aceste chioşcuri de flori sau ziare care sunt ba din termopan, ba din cine ştie ce tablă care între timp a ruginit, iar aceste elemente de mobilier stradal, aceste chioşcuri arată foarte urât. Şi ne-am propus să îmbunătăţim mediul urban prin investiţii în chioşcurile de flori. Am organizat împreună cu Ordinul Arhitecţilor un concurs de soluţii la care s-au prezentat peste 20 de firme de arhitectură din România şi care nu au fost jurizate de primărie, ci de Ordinul Arhitecţilor. Un astfel de chioşc are marele avantaj că ocupă mult mai puţin spaţiu. El a fost gândit astfel încât să fie mai îngust şi să nu mai ocupăm trotuarele cu ele. Costurile unui astfel de chioşc sunt undeva la 17.000 de euro, iar aceşti bani vor fi recuperaţi în zece ani chiar de la comercianţi", a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Comercianţi care vor plăti o taxă lunară de 600 de lei pentru fiecare chioșc modern de flori din Sectorul 6.

"E unică pentru Bucureşti, aş zice chiar pentru România, o dată pentru temă şi o dată pentru demers, pentru că tema a fost făcută împreună cu comunitatea de florari de aici din Sectorul 6. Este un demers european. A ieşit foarte bine, iar echipa care a câştigat este o echipă din Cluj", a explicat Emil Ivăncecu, preşedintele Ordinului Arhitecţilor.

Florarii vor primi de la Primăria Sectorului 6 și copertine care să le ferească florile de soarele puternic din timpul verii. Toate chioşcurile de flori şi de ziare din Sectorul 6 al Capitalei vor fi schimbate în următoarele săptămâni.

"Înainte și după... Vă plac?

Improvizațiile de termopan care au fucționat ca florării sunt înlocuite în acestă primăvară cu chioșcurile de flori anunțate. Acestea sunt rezultatul unui concurs de soluții de arhitectură organizat de către Ordinul Arhitecților din România, Filiala București!

Acestea sunt mult mai potrivite mediului urban, sunt mai înguste, nu vor mai bloca accesul pe trotuarele noastre, sunt mult mai estetice, au aer condiționat și oferă o expunere mult mai bună și mai civilizată.

Costul producerii unui astfel de chioșc este de aproximativ 17.000 de euro, iar banii acestei investiții vor fi recuperați de la florari printr-un tarif lunar.

Estetica spațiului urbani este foarte importantă pentru stima de sine a locuitorilor unei Capitale europene! Toate vor fi înlocuite, inclusiv cele de ziare (acum niște dughene insalubre și ruginite)", a scris Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Înainte și după... Vă plac? Improvizațiile de termopan care au fucționat ca florării sunt înlocuite în acestă primăvară...

Publicată de Ciprian Ciucu pe Miercuri, 28 februarie 2024

×
Subiecte în articol: Ciprian Ciucu Primăria Sectorului 6
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Imagini exclusive cu tinerii găsiți morți într-o cameră de hotel
x close