Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip 2

O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip 2

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 20:07 18 Ian 2023 Modificat la 20:07 18 Ian 2023
aditivi carnati
Cercetătorii au descoperit că aditivii din cârnați și din bacon ar putea cauza diabet de tip 2 Sursa foto: Unsplash.com

Cercetătorii francezi au descoperit că nitriții și nitrații introduși în cârnați sau în bacon cresc riscul apariției diabetului de tip 2.

Astfel, echipa de cercetători a evaluat datele de la peste 140 de mii de persoane, pe o perioadă de 14 ani.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că cei cu un aport mai mare de nitriți, în special din aditivi alimentari, aveau un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2.

Citește și: Numărul aditivilor din crenvurşti a crescut cu 130%. "Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii nu ar trebui folosite"

Producătorii de alimente folosesc acești conservanți pentru a crește durata de depozitare a mezelurilor și a unor alimente procesate.

De asemenea, acești aditivi contribuie la păstrarea culorii mezelurilor, oferindu-le, în același timp, mai multă aroma.

 

×
x close