Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip 2

O nouă alertă alimentară! Aditivii din cârnați și bacon ar putea cauza diabet de tip 2

Cercetătorii din Franța au descoperit că aditivii care dau culoarea și aroma unor preparate din carne, precum cârnații sau baconul, ar putea cauza diabet de tip 2.

aditivi carnati
Cercetătorii au descoperit că aditivii din cârnați și din bacon ar putea cauza diabet de tip 2 Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   20:07

Cercetătorii francezi au descoperit că nitriții și nitrații introduși în cârnați sau în bacon cresc riscul apariției diabetului de tip 2.

Astfel, echipa de cercetători a evaluat datele de la peste 140 de mii de persoane, pe o perioadă de 14 ani.

În urma cercetărilor, s-a descoperit că cei cu un aport mai mare de nitriți, în special din aditivi alimentari, aveau un risc ridicat de a dezvolta diabet de tip 2.

Citește și: Numărul aditivilor din crenvurşti a crescut cu 130%. "Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii nu ar trebui folosite"

Producătorii de alimente folosesc acești conservanți pentru a crește durata de depozitare a mezelurilor și a unor alimente procesate.

De asemenea, acești aditivi contribuie la păstrarea culorii mezelurilor, oferindu-le, în același timp, mai multă aroma.

 

×
Citește mai multe din Decisiv
» Vezi toate știrile din Decisiv
Cele mai noi știri
Parteneri
x close