Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie a fost ucisă de soț, după ce un judecător i-a refuzat cererea pentru ordinul de protecție, în Mureş

O femeie a fost ucisă de soț, după ce un judecător i-a refuzat cererea pentru ordinul de protecție, în Mureş

O femeie a fost ucisă de soț, după ce un judecător i-a refuzat cererea pentru ordinul de protecție, în Mureş
Femeia a susținut în fața magistraților că este teamă pentru viața ei. Sursa foto: Arhivă Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iun 2024   •   16:52

O femeie a fost ucisă de soț la doar câteva luni după ce i-a fost refuzat un ordin de protecție, în Mureş. Femeia depusese cererea în luna februarie, când a expirat un alt ordin de restricție pe numele soțului violent. Judecătorul a decis însă că tensiunile dintre cei doi nu reprezintă un motiv întemeiat pentru prelungire.

În luna februarie a acestui an, femeia care locuia împreună cu copiii și soțul într-un sat din Mureș a cerut ordin de protecţie împotriva bărbatului agresiv.

Asta după ce în trecut femeia a mai obținut un astfel de document, ce între timp a expirat.

Femeia a susținut în fața magistraților că este teamă pentru viața ei, deoarece bărbatul consuma băuturi alcoolice și devenea adesea agresiv.

Ba mai mult, acesta ar fi încălcat și ordinul de protecție și a sunat-o de mai multe ori să-i facă reclamații, reproșuri și chiar să o înjure.

În ciuda unui astfel de comportament, pe 19 februarie, judecătorul din Reghin a decis să îi refuze ordinul de protecție, cu argumentul că această relație tensionată dintre cei doi nu este un motiv suficient de întemeiat, iar astfel de documente sunt solicitate mult prea des și fără argumente solide.

Locuind sub același acoperiș, în urmă cu câteva zile, într-un acces de furie, bărbatul și-a ucis soția.

Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este acum acuzat de violență în familie în modalitatea omorului.

Ordinul de protecție pentru victimele agresiunilor sau violenței domestice, prelungit la 12 luni! Camera Deputaților a adoptat legea

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede prelungirea ordinului de protecție pentru victimele agresiunilor sau violenței în familie, la 12 luni.

Până în prezent, durata măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie se stabilea de judecător, fără a putea depăşi 6 luni de la data emiterii ordinului. Acum, ordinul de protecție va avea o durată de valabilitate de 12 luni.

Doar anul trecut, aproape 40.000 de femei au fost agresate în familie.

Vă reamintim că victimele violenței domestice, sau martorii, au la dispoziție Helpline 0800.500.333 de unde pot obține ajutor 24 de ore din 24.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Axios: Cine e „oligarhia conducătoare” care ar putea decide soarta lui Biden
x close