Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Preşedintele RENAR, avertisment despre laboratoarele medicale: "Numai așa pot fi decontate analizele de stat"

Preşedintele RENAR, avertisment despre laboratoarele medicale: "Numai așa pot fi decontate analizele de stat"

Atenție la analizele medicale făcute în locuri neacreditate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate! Avertismentul preşedintelui RENAR.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2024   •   17:52

Atunci când un laborator de analize medicale este acreditat RENAR, avem garanția că rezultatele obținute sunt corecte și concludente. Asta pentru că totul este evaluat conform cerințelor și reglementărilor europene, fie că vorbim de proceduri, echipamente, aparatură sau chiar personalul medical.

"Acreditarea RENAR se de pe baza evaluării sub toate aspecte a unui laborator, inclusiv corectitudine a indicațiilor echipamentelor. Acreditarea RENAR de încredere în calitatea rezultatelor măsurărilor și recunoaștere. Orice document emis de RENAR sau sub acreditarea RENAR e recunoscut în întreaga lume.

Pacienții au constatat acest lucru. Spre exemplu, îmi spuneau directori de clinici, de laboratoare, șefi de laboratoare, că tot mai mult mai mulți cetățeni, inclusiv pensionari, solicită analize cu acreditare RENAR", spune prof.dr. ing Fănel Iacobescu, preşedintele RENAR. 

Pentru ca un laborator de analize medicale să încheie un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, este obligatoriu să fie acreditat RENAR. Numai așa analizele pot fi decontate de stat.

"În contractul-cadru dintre laboratoare și Casa de Sănătate este prevăzută condiția ca laboratoarele care intră în contract cu Casa de Sănătate să fie acreditate de RENAR", mai spune preşedintele RENAR. 

Preşedintele RENAR: "INML nu mai are laboratorul acreditat RENAR"

Sunt însă și situații în care laboratoarele își pierd acreditarea.

"INML-ul nu mai este, nu mai are în momentul de față laboratorul acreditat de RENAR. Instanțele decid, dar conform regulamentului, ar trebui să garanteze aplicarea cerințelor în procesul de acreditare", a mai spus preşedintele RENAR. 

Meteorologia joacă cel mai important rol.

"Nivelul de exactitate al măsurărilor într-un anume loc într-o zonă, în societate de nivelul de dezvoltare al activității respective, respectiv al societății care în care se dezvoltă astfel de măsurări. Principala activitate care este la baza cercetării științifice în cazul, spre exemplu, a 80% din premiile Nobel este măsurarea", a mai spus Fănel Iacobescu, preşedintele RENAR. 

Anul acesta se împlinesc 149 de ani de la semnarea convenției metrului, atunci când mai multe țări au agreat unanim că meteorologia trebuie să fie cunoscută la nivel de știință.

×
Subiecte în articol: RENAR analize medicale CNAS
Citește mai multe din Decisiv
» Vezi toate știrile din Decisiv
Cele mai noi știri
Parteneri
x close