Deşi nu sunt atât de populare în România, trufele par să câştige teren şi la noi în ţară. În Bucovina, locul de unde se culeg o mare parte din trufe, există deja un festival dedicat "diamantelor negre".
Cu o reputaţie "de lux", trufele nu sunt prea des întâlnite în coşul de cumpărături ale românilor.
Însă, organizatorul festivalului vrea să aducă în atenţie beneficiile pe care le au în alimentaţie, dar şi preţul accesibil al acestora.
"Trufa este foarte sănătoasă şi noi, prin acest festival, vrem să spargem acest mit şi să arătăm oamenilor că trufa este accesibilă", a declarat Mihai Robu.
Totul a plecat de la o simplă pasiune, cultivată încă de pe vremea când era copil. A renunţat la job-ul pe care îl avea şi s-a mutat în Bucovina, acolo unde a copilărit.
"Munceam la un magazin de piese auto. Pasiunea mea pentru ciuperci a început în copilărie. Noi, în Bucovina, ca toţi bucovinenii, culegem ciuperci. Trufele sunt speciale pentru că sunt produse din natură. Ele cresc într-un mod ce nu poate fi controlat de om. E un proces foarte complicat", a povestit Mihai.
Acum, Mihai vrea să continue tradiţia festivalului, acolo unde românii să poată gusta atât trufe, cât şi preparate tradiţionale româneşti din diferite zone ale ţării.