Sparanghelul de la Amara a depășit deja 20 de centimetri, iar asta înseamnă că este bun de cules. Anul acesta, recoltarea în plantația de trei hectare a început mai devreme, pentru că vremea bună a făcut acest lucru posibil.
În plantația de trei hectare de la Amara se lucrează intens în fiecare zi, pentru că plantele au ajuns deja la dimensiunile optime. Astfel, sparanghelul proaspăt va fi din abundență pe rafturile magazinelor.
"Dacă îl lăsăm să crească peste 30 de centimetri, începe să se ramifice, iar acea parte nu este bună. Se taie de la nivelul solului, iar ce este subțire se aruncă", a explicat Daniel Toma, fermier.
Anul trecut, Daniel Toma a vândut patru tone de sparanghel, de pe trei hectare de teren. Anul acesta, românul speră la o producție și mai mare, având în vedere că este vorba despre o cultură care se află deja în cel de-al șaselea an.
După recoltare, tijele de sparanghel sunt sortate în funcție de calitate și pregătite pentru vânzare.
Cheltuielile pentru înființarea unei culturi de sparanghel ajung la 25.000 de euro la hectar, iar la o recoltă de minim zece tone la hectar, care se poate obține după patru ani, profitul poate ajunge în jurul a 100.000 de euro.