Agricultura bio se face cu produse inovative. Aşa este şi tratamentul pe bază de bacterii şi ciuperci pe care le-a încercat legumicultorul din Suceava.
În serele de la Bursuceni, bărbatul a încercat tratamente pentru plante despre care puţini oameni auziseră la noi. A avut încredere în specialiştii unei firme din Ucraina pentru a înlocui îngrăşământul convenţional.
"Din 2019 am folosit. A venit o echipă de ingineri, am dat cu produse, am băgat paie sub brazdă şi pământul s-a făcut ca halvaua, a devenit făinos. După care am băgat micoriza, fitocit. Am înmuiat rădăcinile şi apoi am plantat şi am smuls plantele şi am văzut că au o rădăcină puternică. O plantă cu rădăcină puternică se duce în fundul pământului şi merge", a povestit Vasile Mătrăşoaia.
46 de soiuri şi hibrizi de tomate, 40 de ardei, precum şi numeroase alte legume cresc în serele de la Bursuceni, Suceava. Când le alege, fermierul e atent la calităţile plantelor.
În acest fel, Vasile Mătrăşoaia a reuşit să cultive specii de legume care creşteau acum 100 de ani în România, crescându-le 100% bio.
Legumicultorul se poate lăuda cu roşii inimă-de-bou care cântăresc peste un kilogram fiecare.